Срби стријепе ако Харадинај буде премијер

Удружење породица страдалих на Косову и Метохији упозорило је да је међу породице унесен нови немир и стрепња могућношћу да Рамуш Харадинај буде премијер самопроглашене косовске владе,те упозорило да би то значило потпуно заустављање процеса сазнавања истине о судбинама више од 520 киднапованих Срба и потпуно заустављање процесуирања ратних злочина.

Србија 12.06.2014 | 15:45
Срби стријепе ако Харадинај буде премијер

У саопштењу тог Удружења наводи се да, уколико би се десило да Харадинај буде косовски премијер, живот и безбједност косметских Срба тада сигурно не би били лакши него што су данас, те да сасвим сигурно не би било ни повратка прогнаних Срба на њихова вјековна огњишта.

"Беспомоћни као што смо били и у протеклих 16 година, јавно питамо косовску и међународну јавност да ли су свесни коме поверавају судбину житеља Косова и Метохије, посебно мањинских заједница", наводи се у саопштењу Удружења.

Удружење напомиње да је могућност да би Харадинај могао бити нови премијер самопроглашене републике Косова, унијела нови немир и стрепњу међу чланове породица страдалих на Косову и Метохији, јер га памте по злочинима које су његови сарадници и он починили над српским цивилима, неалбанцима и неким њима нелојалним Албанцима.

"У више наврата хашки оптуженик, за кога је Тужилаштво у Хагу захтевало вишегодишњу казну због злочина почињених над цивилним становништвом, ослобођен је по свим тачкама оптужнице због недостатка доказа јер су кључни сведоци против Харадинаја, а званично их је више од десет који су требали да сведоче против њега, убијени, страдали под неразјашњеним околностима или нестали", наводи се у саопштењу.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

О3ПЕХ

12.06.2014 13:57

Срби са Косова и Метохије знају ста це добити од Албанаца са Косова, према томе нема ста да стрепе, оно сто је мозда непознато је то како це влада у Београду реаговати на било који потез албанске владе Косова, то је оно од цега треба да стрепе Срби са КиМ-а. Ако је судити по оном сто се десавало у задњих 20 година рекло бисе да не треба да стрепа ни од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

12.06.2014 16:28

Па и треба да стрепе бице опет оно има ли бубрега, има зелдац, има ли јетре зуци итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.06.2014 18:13

Брисел

ОДГОВОРИТЕ