Srbi strijepe ako Haradinaj bude premijer

Udruženje porodica stradalih na Kosovu i Metohiji upozorilo je da je među porodice unesen novi nemir i strepnja mogućnošću da Ramuš Haradinaj bude premijer samoproglašene kosovske vlade,te upozorilo da bi to značilo potpuno zaustavljanje procesa saznavanja istine o sudbinama više od 520 kidnapovanih Srba i potpuno zaustavljanje procesuiranja ratnih zločina.

Srbija 12.06.2014 | 15:45
Srbi strijepe ako Haradinaj bude premijer

U saopštenju tog Udruženja navodi se da, ukoliko bi se desilo da Haradinaj bude kosovski premijer, život i bezbjednost kosmetskih Srba tada sigurno ne bi bili lakši nego što su danas, te da sasvim sigurno ne bi bilo ni povratka prognanih Srba na njihova vjekovna ognjišta.

"Bespomoćni kao što smo bili i u proteklih 16 godina, javno pitamo kosovsku i međunarodnu javnost da li su svesni kome poveravaju sudbinu žitelja Kosova i Metohije, posebno manjinskih zajednica", navodi se u saopštenju Udruženja.

Udruženje napominje da je mogućnost da bi Haradinaj mogao biti novi premijer samoproglašene republike Kosova, unijela novi nemir i strepnju među članove porodica stradalih na Kosovu i Metohiji, jer ga pamte po zločinima koje su njegovi saradnici i on počinili nad srpskim civilima, nealbancima i nekim njima nelojalnim Albancima.

"U više navrata haški optuženik, za koga je Tužilaštvo u Hagu zahtevalo višegodišnju kaznu zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom, oslobođen je po svim tačkama optužnice zbog nedostatka dokaza jer su ključni svedoci protiv Haradinaja, a zvanično ih je više od deset koji su trebali da svedoče protiv njega, ubijeni, stradali pod nerazjašnjenim okolnostima ili nestali", navodi se u saopštenju.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

O3PEH

12.06.2014 13:57

Srbi sa Kosova i Metohije znaju sta ce dobiti od Albanaca sa Kosova, prema tome nema sta da strepe, ono sto je mozda nepoznato je to kako ce vlada u Beogradu reagovati na bilo koji potez albanske vlade Kosova, to je ono od cega treba da strepe Srbi sa KiM-a. Ako je suditi po onom sto se desavalo u zadnjih 20 godina reklo bise da ne treba da strepa ni od toga.

ODGOVORITE
Name

Boo

12.06.2014 16:28

Pa i treba da strepe bice opet ono ima li bubrega, ima zeldac, ima li jetre zuci itd.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.06.2014 18:13

Brisel

ODGOVORITE