Подршка мјерама владе за санацију штета

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да његова странка, као и ДНС и СП, подржавају мјере Владе Републике Српске које се односе на санацију штете настале у поплавама.

Република Српска 11.06.2014 | 20:02
Подршка мјерама владе за санацију штета

Додик је, након састанка са лидером ДНС-а Марком Павићем и СП-а Петром Ђокићем, нагласио да је предложен конзистентан пакет мјера за санацију штете.

"Сигурно је да неће бити смањења плата и пензија и да ће у Фонду солидарности бити прикупљено довољно новца за санирање штете, односно 93 милиона КМ колико је предвиђено на годишњем нивоу", рекао је Додик новинарима.

Према његовим ријечима, санација штете ће трајати од пет до седам година.

"Овим пакетом мјера нису предвиђене стране донације, могућности локалних заједница, јавних предузећа и свега што стоји на располагању. Пакет мјера искључиво припада јавним фондовима", навео је Додик, који је предсједник Српске.

Он је истакао да је на Народној скупштини Српске потребно обезбиједити квалитетан приступ у разматрању предложених мјера.

"Позивам опозицију да прије скупштинске расправе, уколико има квалитетне приједлоге, то усагласе са Владом Српске и нашим посланичким клубовима. Спремни смо да прихватимо сваку добру мјеру коју предложи опозиција и позивам их да се сутра консултујемо о свему", додао је Додик.

Он је напоменуо да предложени пакет мјера за санацију штете од поплава има скупштинску већину.

"Проблем је процедуре, односно како да се дође до гласања у парламенту. Ако опозиција буде она која ће галамити и покушавати од свега направити лошу причу то је њихов политички избор, али би и за нас
и за њих било добро да сутра са посланичким клубовима буду усаглашени ставови", рекао је Додик, напоменувши да је важно показати да Српска има снагу да се носи са свим проблемима.

Лидер ДНС-а Марко Павић нагласио је да ова странка подржава пакет мјера Владе и да све партије у парламенту - и позиције и опозиције треба да предложе квалитетне мјере.

"Сједница парламента Српске се не смије претворити у надметање политичких партија, институција и локланих заједница ко је и шта урадио у периоду поплава и послије. Потребно је уважавати интересе грађана и бити фер у свему овоме", рекао је Павић.

Он је навео да грађани са великом пажњом очекују предстојећу сједницу парламента, која је заказана за петак, 13. јун.

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је да је циљ предложених мјера санирање породичних домаћинстава, подршка привреди и очување радних мјеста.

"Подржавамо и законе које је Влада Српске утврдила. Остављамо простора за могуће корекције, јер желимо да наши грађани добију све што им је неопходно", навео је Ђокић, који је министар рада и
борачко-инвалидске заштите Српске.

Он је напоменуо да ће ове три странке учинити све да се помогне грађанима Српске.

"Ангажоваћемо се да буду обезбијеђена неопходна средства за санацију штете. Важно је што неће бити смањења пензија и плата", закључио је Ђокић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

богољуб

11.06.2014 18:40

господине додик милораде ово није твоја приватна дрзава а ни твојих коалиционих партнера а поготово није ни твојих кумова близих и даљих родјака ово је и дрзава нас који немислимо као ти и нас који смо ово створили без тебе и сад говорити некоме да несмије галамити да би нороду указали на васе лоповлуке бице мало морген требају у петак бити сто јаснији и гласнији уз обавезан пренос на ртрс и да прва тацка на дневном реду буде закон о поријеклу имовине па да и ми мало завиримо у васа имовна стања а не да само туцете по грбаци јадног народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворничанин

11.06.2014 19:20

Шта речи а не заплакати , нама је у Зворнику добро , ових дана опште народно весеље , наиме замјеник начелника општине Данијел Драгичевић дипломиро на Прометеју ( Дом омладине у Зворнику ) , а нека је школовали смо га 15 година на факултету . Нека , нека треба добро материју утврдити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

11.06.2014 19:59

Народе људи су у праву. Обезбиједиће воду за пиће. (купати се може у језерима сад их има на претек)ћебад од покојне ЈНА, хљеба, игара-кладионице све раде... И ви би опет да галамите, стварно вас је немогуће задовољити, какав сте то ви народ ц ц ц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контраш

11.06.2014 20:23

Видите страх у очима овог човјека? Бојим се да би у страху могао да посегне за свакаквим средствима током кампање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХаХаХа

12.06.2014 06:32

"Сједница парламента Српске се не смије претворити у надметање политичких партија, институција и локланих заједница ко је и шта урадио у периоду поплава и послије. Потребно је уважавати интересе грађана и бити фер у свему овоме", рекао је Павић. ЗАТО СТО ЗНАТЕ И ТИ И ДОДИК ДА НА ТОМ ПОЉУ ГУБИТЕ БИТКУ А И ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

12.06.2014 12:29

Фонд солидарности се пуни новцем радника и пензионера, а колико ће Влада новца издвојити у тај фонд? Ништа. И још прича неће бити смањења плата и пензија. Неће, само ће нам узети дио примања.

ОДГОВОРИТЕ