Podrška mjerama vlade za sanaciju šteta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da njegova stranka, kao i DNS i SP, podržavaju mjere Vlade Republike Srpske koje se odnose na sanaciju štete nastale u poplavama.

Republika Srpska 11.06.2014 | 20:02
Podrška mjerama vlade za sanaciju šteta

Dodik je, nakon sastanka sa liderom DNS-a Markom Pavićem i SP-a Petrom Đokićem, naglasio da je predložen konzistentan paket mjera za sanaciju štete.

"Sigurno je da neće biti smanjenja plata i penzija i da će u Fondu solidarnosti biti prikupljeno dovoljno novca za saniranje štete, odnosno 93 miliona KM koliko je predviđeno na godišnjem nivou", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, sanacija štete će trajati od pet do sedam godina.

"Ovim paketom mjera nisu predviđene strane donacije, mogućnosti lokalnih zajednica, javnih preduzeća i svega što stoji na raspolaganju. Paket mjera isključivo pripada javnim fondovima", naveo je Dodik, koji je predsjednik Srpske.

On je istakao da je na Narodnoj skupštini Srpske potrebno obezbijediti kvalitetan pristup u razmatranju predloženih mjera.

"Pozivam opoziciju da prije skupštinske rasprave, ukoliko ima kvalitetne prijedloge, to usaglase sa Vladom Srpske i našim poslaničkim klubovima. Spremni smo da prihvatimo svaku dobru mjeru koju predloži opozicija i pozivam ih da se sutra konsultujemo o svemu", dodao je Dodik.

On je napomenuo da predloženi paket mjera za sanaciju štete od poplava ima skupštinsku većinu.

"Problem je procedure, odnosno kako da se dođe do glasanja u parlamentu. Ako opozicija bude ona koja će galamiti i pokušavati od svega napraviti lošu priču to je njihov politički izbor, ali bi i za nas
i za njih bilo dobro da sutra sa poslaničkim klubovima budu usaglašeni stavovi", rekao je Dodik, napomenuvši da je važno pokazati da Srpska ima snagu da se nosi sa svim problemima.

Lider DNS-a Marko Pavić naglasio je da ova stranka podržava paket mjera Vlade i da sve partije u parlamentu - i pozicije i opozicije treba da predlože kvalitetne mjere.

"Sjednica parlamenta Srpske se ne smije pretvoriti u nadmetanje političkih partija, institucija i loklanih zajednica ko je i šta uradio u periodu poplava i poslije. Potrebno je uvažavati interese građana i biti fer u svemu ovome", rekao je Pavić.

On je naveo da građani sa velikom pažnjom očekuju predstojeću sjednicu parlamenta, koja je zakazana za petak, 13. jun.

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da je cilj predloženih mjera saniranje porodičnih domaćinstava, podrška privredi i očuvanje radnih mjesta.

"Podržavamo i zakone koje je Vlada Srpske utvrdila. Ostavljamo prostora za moguće korekcije, jer želimo da naši građani dobiju sve što im je neophodno", naveo je Đokić, koji je ministar rada i
boračko-invalidske zaštite Srpske.

On je napomenuo da će ove tri stranke učiniti sve da se pomogne građanima Srpske.

"Angažovaćemo se da budu obezbijeđena neophodna sredstva za sanaciju štete. Važno je što neće biti smanjenja penzija i plata", zaključio je Đokić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

bogoljub

11.06.2014 18:40

gospodine dodik milorade ovo nije tvoja privatna drzava a ni tvojih koalicionih partnera a pogotovo nije ni tvojih kumova blizih i daljih rodjaka ovo je i drzava nas koji nemislimo kao ti i nas koji smo ovo stvorili bez tebe i sad govoriti nekome da nesmije galamiti da bi norodu ukazali na vase lopovluke bice malo morgen trebaju u petak biti sto jasniji i glasniji uz obavezan prenos na rtrs i da prva tacka na dnevnom redu bude zakon o porijeklu imovine pa da i mi malo zavirimo u vasa imovna stanja a ne da samo tucete po grbaci jadnog naroda

ODGOVORITE
Name

Zvorničanin

11.06.2014 19:20

Šta reči a ne zaplakati , nama je u Zvorniku dobro , ovih dana opšte narodno veselje , naime zamjenik načelnika opštine Danijel Dragičević diplomiro na Prometeju ( Dom omladine u Zvorniku ) , a neka je školovali smo ga 15 godina na fakultetu . Neka , neka treba dobro materiju utvrditi .

ODGOVORITE
Name

Radovan

11.06.2014 19:59

Narode ljudi su u pravu. Obezbijediće vodu za piće. (kupati se može u jezerima sad ih ima na pretek)ćebad od pokojne JNA, hljeba, igara-kladionice sve rade... I vi bi opet da galamite, stvarno vas je nemoguće zadovoljiti, kakav ste to vi narod c c c

ODGOVORITE
Name

Kontraš

11.06.2014 20:23

Vidite strah u očima ovog čovjeka? Bojim se da bi u strahu mogao da posegne za svakakvim sredstvima tokom kampanje.

ODGOVORITE
Name

HaHaHa

12.06.2014 06:32

"Sjednica parlamenta Srpske se ne smije pretvoriti u nadmetanje političkih partija, institucija i loklanih zajednica ko je i šta uradio u periodu poplava i poslije. Potrebno je uvažavati interese građana i biti fer u svemu ovome", rekao je Pavić. ZATO STO ZNATE I TI I DODIK DA NA TOM POLJU GUBITE BITKU A I GLASOVE NA IZBORIMA!

ODGOVORITE
Name

Сотир Српско Сарајево

12.06.2014 12:29

Фонд солидарности се пуни новцем радника и пензионера, а колико ће Влада новца издвојити у тај фонд? Ништа. И још прича неће бити смањења плата и пензија. Неће, само ће нам узети дио примања.

ODGOVORITE