"Турнир пријатељства" у Бијељини

Фудбалски „Турнир пријатељства 2014“, на којем ће учествовати дечаци до 14 година из највећих клубови из региона, биће одржан од 16. до 21. јуна у Бијељини.

Фудбал 11.06.2014 | 14:29
"Турнир пријатељства" у Бијељини

На турниру ће учествовати 16 клубова, њих 15 ће бити са ових простора, док је специјални гост италијански Милан.

Остали учесници су Црвена звезда, Ријека, Жељезничар, Вардар, Партизан, Осијек, Вележ, Олимпија, Динамо, Војводина, Борац Бањалука, Будућност, Сарајево, Слобода Тузла и ОФК Београд.

Иницијатор идеје да се на једном месту окупе најбоље екипе из региона, бивши српски репрезентативац Саво Милошевић, рекао је да је основни циљ "Турнира пријатељства" пружање могућности новим младим талентима да се покажу, друже и склопе нова пријатељства са вршњацима из других држава.

"О томе говори и само име турнира. Скорашње поплаве су на лош начин показале да сарадња у региону треба да буде на већем нивоу и да је то потреба људи који живе и раде на овим просторима"”, изјавио је Милошевић, који тренутно обавља функцију директора младјих селекција Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Његова идеја наишла је на велико одобравање и подршку свих фудбалских савеза из региона. Представници ФСС и БиХ, Митар Мркела и Мурат Јаха, рекли су да ће њихови савези све учинити да се овај турнир одржи на високом нивоу и да све протекне у најбољем могућем реду.

"Сматрамо да клубови у региону треба да следе политику добрих односа, какву имају савези. Надамо се да ће овај турнир помоћи да се такви односи успоставе”, изјавио је Мркела.

Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Родољуб Петровић изразио је задовољство што се "Турнир пријатељства" одржава у Бијељини и нагласио да је пријатељство најважнија порука коју турнир са собом носи.

"Радује ме чињеница да ће на овом турниру учествовати дечаци од 14 година. Они ће имати прилику да се упознају, друже и покажу шта знају у фудбалском смислу, али првенствено да се упознају као пријатељи“, поручио је Петровић.

"Турнир пријатељства" подржали су многи познати фудбалери из целог региона, а један од промотера, бивши нападач Црвене звезде и Сарајева Хусреф Мусемић, није крио задовљство што је својим присуством помогао промоцији тунира.

"Драго ми је да се Милошевић враћа у родни крај и да није заборавио одакле долази. Сам назив турнира већ много тога говори. Надам се да ће деца играма на терену склопити нова пријатељства и вратити изгубљено поверење”, рекао Мусемић.

Долазак на турнир већ су потврдили Срећко Катанец, Иван Гудељ, Дејан Савићевић, Здравко Мамић, Драган Џајић и многи други.

Утакмице "Турнира пријатељства" играће се на четири терена, у Бијељини, Јоховцу, Станишићу и Јањи.

Коментари / 0

Оставите коментар