"Turnir prijateljstva" u Bijeljini

Fudbalski „Turnir prijateljstva 2014“, na kojem će učestvovati dečaci do 14 godina iz najvećih klubovi iz regiona, biće održan od 16. do 21. juna u Bijeljini.

Fudbal 11.06.2014 | 14:29
"Turnir prijateljstva" u Bijeljini

Na turniru će učestvovati 16 klubova, njih 15 će biti sa ovih prostora, dok je specijalni gost italijanski Milan.

Ostali učesnici su Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar, Partizan, Osijek, Velež, Olimpija, Dinamo, Vojvodina, Borac Banjaluka, Budućnost, Sarajevo, Sloboda Tuzla i OFK Beograd.

Inicijator ideje da se na jednom mestu okupe najbolje ekipe iz regiona, bivši srpski reprezentativac Savo Milošević, rekao je da je osnovni cilj "Turnira prijateljstva" pružanje mogućnosti novim mladim talentima da se pokažu, druže i sklope nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih država.

"O tome govori i samo ime turnira. Skorašnje poplave su na loš način pokazale da saradnja u regionu treba da bude na većem nivou i da je to potreba ljudi koji žive i rade na ovim prostorima"”, izjavio je Milošević, koji trenutno obavlja funkciju direktora mladjih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Njegova ideja naišla je na veliko odobravanje i podršku svih fudbalskih saveza iz regiona. Predstavnici FSS i BiH, Mitar Mrkela i Murat Jaha, rekli su da će njihovi savezi sve učiniti da se ovaj turnir održi na visokom nivou i da sve protekne u najboljem mogućem redu.

"Smatramo da klubovi u regionu treba da slede politiku dobrih odnosa, kakvu imaju savezi. Nadamo se da će ovaj turnir pomoći da se takvi odnosi uspostave”, izjavio je Mrkela.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petrović izrazio je zadovoljstvo što se "Turnir prijateljstva" održava u Bijeljini i naglasio da je prijateljstvo najvažnija poruka koju turnir sa sobom nosi.

"Raduje me činjenica da će na ovom turniru učestvovati dečaci od 14 godina. Oni će imati priliku da se upoznaju, druže i pokažu šta znaju u fudbalskom smislu, ali prvenstveno da se upoznaju kao prijatelji“, poručio je Petrović.

"Turnir prijateljstva" podržali su mnogi poznati fudbaleri iz celog regiona, a jedan od promotera, bivši napadač Crvene zvezde i Sarajeva Husref Musemić, nije krio zadovljstvo što je svojim prisustvom pomogao promociji tunira.

"Drago mi je da se Milošević vraća u rodni kraj i da nije zaboravio odakle dolazi. Sam naziv turnira već mnogo toga govori. Nadam se da će deca igrama na terenu sklopiti nova prijateljstva i vratiti izgubljeno poverenje”, rekao Musemić.

Dolazak na turnir već su potvrdili Srećko Katanec, Ivan Gudelj, Dejan Savićević, Zdravko Mamić, Dragan Džajić i mnogi drugi.

Utakmice "Turnira prijateljstva" igraće se na četiri terena, u Bijeljini, Johovcu, Stanišiću i Janji.

Komentari / 0

Ostavite komentar