Ко је убио новинара Милана Пантића?

Родбина, пријатељи, новинари Поморавског округа и Србије данас ће обележити 13 година од убиства новинара – дописника “Вечерњих новости” из Јагодине Милана Пантића, мучки убијеног у ходнику испред свога стана, 11. јуна 2001. године, а убица још није откривен.

Србија 11.06.2014 | 10:34
Ко је убио новинара Милана Пантића?

Пантић је рођен 1954. године у селу Драгову код Рековца, новинарску каријеру је започео у недељним новинама “Нови пут” из Јагодине.

Његово име је уписано 3.маја 2002. године на споменик у Вашингтону (Wасхингтон) САД, на 1.395.месту, уз имена новинара света који су од 1812. године изгубили живот на задатку, а од пре пет године, његова слика и биографија и слика и биографија Славка Ћурувије, се налазе у новоотвореном музеју новинарства “Неwсеуму” у главном граду САД.

Пантић је убијен у јутро, око осам сати, са “неколико удараца тупим предметом у главу”, док се у папучама враћао из оближње продавнице са векном хлеба и литром млека у врећици.

Највећи број текстова Пантић је објавио у рубрци “Црна хроника”, пишући о криминалу у Јагодини, Поморавском округу и овом делу Србије.

У потрази за убицом припадници Полицијске управе (ПУ) у Јагодини и Управе криминалистичке полиције МУП Србије, “проверили су преко 2.000 лица и обавили више стотина разговора у циљу провере свих добијених информација и сазнања”.

Одмах после убистав полиција је направила фото робот потенцијалног убице и расписала награду од тадашњих 300.000 немачких марка, али убица није пронађен.

Коментари / 0

Оставите коментар