Ko je ubio novinara Milana Pantića?

Rodbina, prijatelji, novinari Pomoravskog okruga i Srbije danas će obeležiti 13 godina od ubistva novinara – dopisnika “Večernjih novosti” iz Jagodine Milana Pantića, mučki ubijenog u hodniku ispred svoga stana, 11. juna 2001. godine, a ubica još nije otkriven.

Srbija 11.06.2014 | 10:34
Ko je ubio novinara Milana Pantića?

Pantić je rođen 1954. godine u selu Dragovu kod Rekovca, novinarsku karijeru je započeo u nedeljnim novinama “Novi put” iz Jagodine.

Njegovo ime je upisano 3.maja 2002. godine na spomenik u Vašingtonu (Washington) SAD, na 1.395.mestu, uz imena novinara sveta koji su od 1812. godine izgubili život na zadatku, a od pre pet godine, njegova slika i biografija i slika i biografija Slavka Ćuruvije, se nalaze u novootvorenom muzeju novinarstva “Newseumu” u glavnom gradu SAD.

Pantić je ubijen u jutro, oko osam sati, sa “nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu”, dok se u papučama vraćao iz obližnje prodavnice sa veknom hleba i litrom mleka u vrećici.

Najveći broj tekstova Pantić je objavio u rubrci “Crna hronika”, pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije.

U potrazi za ubicom pripadnici Policijske uprave (PU) u Jagodini i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, “proverili su preko 2.000 lica i obavili više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja”.

Odmah posle ubistav policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 nemačkih marka, ali ubica nije pronađen.

Komentari / 0

Ostavite komentar