Вучић: Србија ће бити симбол стабилности

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је, након разговора са премијером Александром Вучићем, да је Србија остварила значајан напредак у односу с Косовом што је довело до почетка приступних преговора с Европском унијом.

Србија 11.06.2014 | 09:16
Вучић: Србија ће бити симбол стабилности

Меркел је на конференцији за новинаре с премијером Александром Вучићем рекла да се у приступним преговорима отварају поглавља и додала да ће на томе заједнички да се ради.

Према њеним речима, сада треба отворити прва поглавља, додајући да Немачка жели да помогне у томе.

"Србија као и свака земља која води преговоре мора проћи сав процес,да се отворе сва поглавља и закључе", рекла је Меркел додајући да ће се при том формулисати конкретне потребе.
 

С тим у вези је Меркел казала да ће се радити о владавини права, економском прилагодјавању и односу са Косовом.
 

Меркел је рекла да је охрабрује што је премијер рекао да, пошто ће процес трајати, земље са европском перспективном, треба да створе слободну трговинску зону и прилагођавају се стандардима још пре закључења преговора. 

Она је рекла да ће посета председника Владе Србије допринети напретку сарадње Немачке и Србије.

Меркел је најавила и да ће Немачка наставити да помаже Србији после поплава.

"Добро је што сте ту", поручила је Меркелова и додала да ју је премијер Србије обавестио о амбициозној агенди реформи које предстоје пре свега у погледу борбе против корупције и транспарентности законодавства.
 

"То ће бити фокус српске владе. А сарадња Немачке ће зависити од транспарентности и тога колико ће ситуација у правном погледу бити стабилна. На томе се већ доста ради ", рекла је она.

Меркел је изразила задовољство што је нови премијер допутовао у посету Берлину, додајући да је са њима разговарала о перспективи и ситуацији у Србији.

Меркелова је указала да су односи две земље добри, да у Немачкој живи око 400.000 Срба, и да је Немачка један од најважнијих трговинских партнера Србије, тако да је и економска сарадња била важна тема сусрета.

 

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЋЕ СЕ ПОНАШАТИ ОДГОВОРНО

Србија ће се понашати одговорно и дати све од себе да буде поуздан партнер Немачкој, изјавио је премијер Александар Вучић на конференцији за новинаре.

"Наравно желимо и што више немачких фирми код нас", рекао је премијер Србије и додао да је на Србији да убрзано ради на реформама, доношењу потребних закона.

Вучић је прецизирао да је са Меркеловом разговарао о многим важним регионалним питањима и подвукао да Србија жели јоше веће присуство Немачке на Балкану и у Србији.
 

"Србија ће бити симбол стабилности", поручио је он на заједничкој конференцији за новинаре и нагласио да Немачка не треба да очекује никакве проблеме од Србије и да ће са свима у региону имати добре, комшијске односе.

 "Немачка је највећа и најважнија земља и за нас и у целој ЕУ" оценио је Вучић и додао је Србија мала земља да би била партнер али да жели да буде савезник Немачке.

 У наредних месец и нешто дана донећемо законе о раду, приватизацији и стечају, рекао је Вучић и додао да Србија жели веће немачке инвестиције и да буде део развијене Европе.

Српски премијер се такодје захвалио немачкој канцеларки на помоћи која нам је пружена после катастрофалних поплава.

Премијер Србије Александар Вучић дочекан је на аеродрому у Берлину уз највеће државне почасти. Председника српске владе и чланове делегације дочекао је шеф протокола канцеларке Ангеле Меркел.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

xxл

10.06.2014 19:18

Подршка политици Александра Вучића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.06.2014 20:29

Ма каква подрска, отисао да цује наредјења... Па драги моји суградјани с БАЛКАНА, ово све у задњих 25 година је намјестено од дотицне и њој слицних... Добар је цовјек, Вуциц, бољи него Леми али ако сједис и цитас овдје, имас интернет! Отидји и погледај мало, процитај на неком другом језику осим СХ! Нисам против њега али ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сањин

10.06.2014 21:46

ста це руцати посто ја вец 2 дана цекам плату да купим себи руцак па рекох да они напису ста це јести да се присјетим и ја мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

10.06.2014 22:11

Сви ми прицамо против немацке Али богами сви летимо у немацку да зарадимо недо бог кад би нам немци понудили дрзављанство па би видјели колико би нас остало у бивсој југи. А као све нај горе о ангели. Супља прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

11.06.2014 08:08

ТРЕБАО СИ НА ТАЈ РУЧАК ПОСЛАТИ БАЈУ,БОЉЕ КРКА ОД ТЕБЕ,СВАКАКО ТИ ЈЕ ТРАЖИО ПОМОЋ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјекна

11.06.2014 08:29

Треба прицекати неколико година да видимо да ли је политика Алексндра Вуцица добра. Оно за ста се залазе је позитивно И видимо да га подрзавају политицки генији попут Ангеле Меркел.Видјецемо да ли це дефицит будјзета смањити на 4 процента.Ускоро долази до најављеног смањења плата од десет посто у јавном сектору који це у сваком слуцају смањити дефицит.Обецао је да це дрзавне фирме које праве губитке реформирасати или це бити затворене.То је економска мјера која се подузима у свим напредним земљама.Обецана је реформа приватног сектора како би рад у приватним фирмама био привлацнији негоу дрзавнимТакодјер борба против корупције која је у пуном јеку је вец дала видљиве резултате.Такодјер је оцито да Србија постаје све интересантија земља за улагање страних фирми. Он јос увијек не узива велику подрску одредјених интересних група којима боље одговора да су радници плацени 150 евра мјесецно а да раде по 12 сати дневно.Којима одговара да имају повластену позицију у друству И да могу да уз помоц веза И новца рецимо купе диплому,ослободе свог клињу који јепрегазио петоро људи из затвора,купе седми стан из фонда за сироцад итд. против Против Вуцица су такодјер они који зиве у имагинарној стварности у којој се цовјек не води здравом логиком у којој посотоје односи снага И зна се ста је могуце него се руководе средњовјековним митовима ,истинама које нитко не прихвата осим њих,вриједностима које су давно одбацене у цивилзованом свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.06.2014 09:03

Каква посјета отисао по задатак !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

11.06.2014 09:05

Вучићу не замајавај нас. Ти си потрчко Мајкла Девенпорта правог владара Србије. Вучић је његова маска. Мајкл Девенпорт је „мултитаскинг“ играч који је способан да ради на више различитих послова са једним циљем тоталним уништењем Србије. Криминални карактер данашњих српских властодржаца стваран је годинама. Мајкл Девенпорт је Енглез, чија земља није у монетарној унији, ни у шенгенском визном режиму Европске уније. Она намерава да из уније изађе, што пре. Али не и Мајкл Девенпорт. Он се припрема да новцем које су опљачкали српски политичари, (најмање 51. милијарду долара) створи на Балкану убилачку мафију, која ће стрељати политичаре у Европи, дестабилизовати поједине државе, изазивати нереде, а у Европу, ради њеног разбијања, довести Арапе, и коначно, разорити Стари континент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

11.06.2014 10:29

Бице добар си само тако настави бити послусан, нама треба Балкан сто прије да заокрузимо €уропу. За узврат извесцу те да видис љепоте Берлина .!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

11.06.2014 15:08

Немачка је велесила за нас и све око нас. Ми Немцима не можемо да оперемо папуче. То је реалност. Ми смо гола беда за Немачку. Србија треба да се угледа на једну Немачку и препише дословно свако слово немачког закона и система и да га спроведе у дело. Са великим гађењем доживљавам сваког ко једну реч лошу напише за Немачку. Камо среће да смо ми 20 % од онага што су Немци. Ја мислим кад би нам Немци сутра дозволили да се одрекнемо српског сржављанства да би у најмању руку 70 % Срба себе прогласили Немцима. Ко не верује нек се спроведе истраживање па ће да се увери. А зашто је то тако, требамо се озбиљно запитати !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радан

11.06.2014 15:15

Вуциц отисао по пакет нових наредјења! Далеко је србија јос од ЕУ. Немогу да схватим да србија хоце исти сценарио да дозиви као грцка. Вуцицу окрени се русији и азијском трзисту. Европа је пукла и посрце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки србин

11.06.2014 15:55

И Република Српска треба неког као Вуцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свајцерска

11.06.2014 16:58

Е мој друзе да ли си ти био некад у Европској унију ми каснимо 100 година. Теско ономе кога Русија брани и Грцка храни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

11.06.2014 17:16

У Европи само Њемачка и Турска имају будућност...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Слободам

11.06.2014 18:54

Потпуно си у праву друже, Њемачка је свјетлосну годину по свим сегментима отишла напријед у односу на цијели Балкан па и добар дио Европе, Њемачка економија је Број 1. то су факти, Ангела Меркел је генијалан вођа и политичар, њемачки народ је дисциплинован и вриједан, зашто би већина ишла у Њемачку, па зна се - лова. Каже мени човјек који је отишао у Њемачку - ради нормално, никога не дирај, не прави проблеме нико те мрко погледати неће, а за Њемачку државу и устројство само једну ријеч је употријебио "савршенство". Можемо ми волити или мрзити Швабе али то је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мало_касно

11.06.2014 19:34

за ове све сто виде Њемацку 100 година испред нас само да знате да то није увијек тако било. Разлика је поцела да се прави од како смо поцели на заповијед појединаца који су се енормно обогатили да бранимо "нациналне интересе". Пуно је Дрине протекло док смо ми мало до памети досли. На залост.

ОДГОВОРИТЕ