Ово су најбоља сједишта у авиону

Постоји савршени дан да букирате карту и савршено време за долазак на аеродром. Међутим, где се налази савршено седиште у авиону?

Путовања 10.06.2014 | 20:45
Ово су најбоља сједишта у авиону

Недавна студија коју је спровела авио-компанија еасyЈет тврди да је пронашла најбоље седиште у авиону: 7Ф. Разлог? Зато што се најбоље продаје.

Међутим, ови резултати нису у складу са ранијим истраживањем које је спровео Скyсцаннер, које тврди да је 6А најбоље седиште након интервјуисања путника, пише Хуффингтон Пост.

Дакле, које је најбојле седиште у авиону? Све зависи од тога шта тражите:

Када је безбедност у питању, изаберите седиште у позадини авиона.

Студија коју је спровео Популар Мецханицс открила је да путници који седе близу репа авиона имају 40 одсто веће шансе да преживе удес у поређењу са онима који седе у првих пар редова.

Ако желите да спавате изаберите седиште поред прозора са леве стране авиона, близу средине

Особе које често лете тврде дапрозори нису центрирани са леве стране што им омогућава да боље поставе главу када спавају. А пошто се налазе у средини, немају проблема људима кој стоје у реду за тоалет.

Ако вам треба простора за ствари најбоље је да изаберете седиште на крају авиона

Велики бројавио-компанија прати „од позади ка напред“ процедуру одлагања ствари, тако да уколико је ваше седиште на крају авиона – имаћете прилику да први бирате простор за складиштење који се налази изнад седишта.

Ако желите да брзо напустите авион, изаберите предње седиште са леве стране авиона

Ово се односи на напуштање авиона. Особе које се налазе у првим редовима увек међу првима напуштају авион а с обзиром да се врата за излаз налазе са леве стране – ово је сасвим логичан избор.

Ако вам треба простор за ноге, изаберите седиште до пролаза близу помоћних излаза

Седишта која су близу помоћних излаза нуде више простора од осталих у авиону, а пошто сте поред пролаза, имаћете додатни простор за ноге.

Коментари / 0

Оставите коментар