Ovo su najbolja sjedišta u avionu

Postoji savršeni dan da bukirate kartu i savršeno vreme za dolazak na aerodrom. Međutim, gde se nalazi savršeno sedište u avionu?

Putovanja 10.06.2014 | 20:45
Ovo su najbolja sjedišta u avionu

Nedavna studija koju je sprovela avio-kompanija easyJet tvrdi da je pronašla najbolje sedište u avionu: 7F. Razlog? Zato što se najbolje prodaje.

Međutim, ovi rezultati nisu u skladu sa ranijim istraživanjem koje je sproveo Skyscanner, koje tvrdi da je 6A najbolje sedište nakon intervjuisanja putnika, piše Huffington Post.

Dakle, koje je najbojle sedište u avionu? Sve zavisi od toga šta tražite:

Kada je bezbednost u pitanju, izaberite sedište u pozadini aviona.

Studija koju je sproveo Popular Mechanics otkrila je da putnici koji sede blizu repa aviona imaju 40 odsto veće šanse da prežive udes u poređenju sa onima koji sede u prvih par redova.

Ako želite da spavate izaberite sedište pored prozora sa leve strane aviona, blizu sredine

Osobe koje često lete tvrde daprozori nisu centrirani sa leve strane što im omogućava da bolje postave glavu kada spavaju. A pošto se nalaze u sredini, nemaju problema ljudima koj stoje u redu za toalet.

Ako vam treba prostora za stvari najbolje je da izaberete sedište na kraju aviona

Veliki brojavio-kompanija prati „od pozadi ka napred“ proceduru odlaganja stvari, tako da ukoliko je vaše sedište na kraju aviona – imaćete priliku da prvi birate prostor za skladištenje koji se nalazi iznad sedišta.

Ako želite da brzo napustite avion, izaberite prednje sedište sa leve strane aviona

Ovo se odnosi na napuštanje aviona. Osobe koje se nalaze u prvim redovima uvek među prvima napuštaju avion a s obzirom da se vrata za izlaz nalaze sa leve strane – ovo je sasvim logičan izbor.

Ako vam treba prostor za noge, izaberite sedište do prolaza blizu pomoćnih izlaza

Sedišta koja su blizu pomoćnih izlaza nude više prostora od ostalih u avionu, a pošto ste pored prolaza, imaćete dodatni prostor za noge.

Komentari / 0

Ostavite komentar