У четвртак поново о поплавама?

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би да на сједници у четвртак, 12. јуна, разматра информацију Савјета министара БиХ поводом приједлога закључака изнесених на 67. сједници Дома од 28. маја, у оквиру расправе о посљедицама поплава и клизишта, уколико Савјет министара БиХ до сједнице Дома достави материјал потребан за расправу.

Босна и Херцеговина 10.06.2014 | 17:58
У четвртак поново о поплавама?

Представнички дом је на прошлој сједници задужио Савјет министара БиХ да до наредне сједнице Дома анализира све приједлоге закључака које су посланици изнијели у оквиру расправе о посљедицама поплава и клизишта у БиХ и да достави мишљење о могућности реализације сваког од њих појединачно.

Посланици су доставили око 45 приједлога закључака.

На дневном реду сједнице је Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ у првом читању, чији је предлагач Дом народа, а који се тиче провођења одлуке Уставног суда БиХ о изборима у Мостару.

У Приједлогу закона, који је усвојен у Дому народа 29. априла, прецизирано је да конститутивни народи имају најмање по четири, а националне мањине и остали најмање по једног представника у Градском
вијећу Мостара.

Пред посланицима ће се у првом читању наћи и Приједлог закона о нерадним данима у вријеме вјерских празника у БиХ, чији је предлагач посланик ХДЗ-а БиХ Мато Фрањичевић.

Према овом закону, припадници православне, исламске, католичке и јеврејске вјероисповјести, као и припадници осталих вјера у БиХ, имали би право на пет плаћених нерадних дана у години за обиљежавање
вјерских празника.

На дневном реду су и Приједлог закона о допунама Закона о омбдусману за људска права БиХ и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о финансирању институција БиХ у првом читању.

Пред посланицима ће се наћи годишњи извјештај и финансијски извјештај Централне банке БиХ за 2013. годину.

Централна банка БиХ је прошле године забиљежила позитиван финансијски резултат изражен кроз нето добит од више од 30 милиона КМ, од чега ће 60 одсто или више од 18 милиона КМ бити уплаћено на одговарајући депозитни рачун Министарства финансија и трезора БиХ.

На дневном реду су и информација о раду Тужилаштва БиХ за 2013. годину, извјештај о раду Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције за прошлу годину и извјештај Регулаторне
комисије за електричну енергију БиХ за 2013. годину.

Пред посланицима ће се наћи и извјештај о раду Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ као независног тијела полицијске структуре БиХ за 2013. годину и План рада Независног одбора Парламентарне
скупштине БиХ као независног тијела полицијске структуре БиХ за 2014. годину.

Почетак сједнице заказан је за 14.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар