Радмановић хвали институције у БиХ

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић рекао је данас у Сарајеву да су све институције власти у БиХ брзо одреаговале на поплаве и да су Оружане снаге БиХ одмах, по овлаштењу Предсједништва БиХ, ставиле све капацитете на располагање.

Босна и Херцеговина 09.06.2014 | 21:05
Радмановић хвали институције у БиХ

У разговору са оперативним командантом Снага ЕУ за операцију "Алтеа" у БиХ и замјеником врховног команданта Савезничких снага у Европи генералом Адријаном Бредшоуом истакнута је добра сарадња ЕУФОР-а с релевантним институцијама у БиХ, посебно са Министарством одбране и Оружаним снагама БиХ, нарочито током тешке природне несреће која је захватила БиХ.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је Радмановић захвалио ЕУФОР-у за ангажовање у отклањању посљедица тешких поплава у БиХ, као и за сталну подршку коју ЕУФОР пружа БиХ.

Теме сусрета биле су потенцијално опасна ускладиштена експлозивна средства и вишак муниције који постоје у БиХ и који и даље угрожавају безбједност, а која су дошла у фокус након поплава.

Разговарано је о могућој сарадњи релевантних институција у БиХ и ЕУФОР-а о успостављању хитних процедура за доношење одлука о уништавању вишка наоружања и експлозивних средстава.

У име предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића састанку је присуствовао његов савјетник за спољну политику Харис Башић, а у име хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића његов савјетник за спољну политику Вања Филиповић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

домаци странац

09.06.2014 19:25

Види сто Радмановиц хвали. Мора да хоце у ССБ или у СДА када пукне СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јузно Воце

09.06.2014 20:02

Ево јос једног цлана друзине ПИНОКИО!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познајем га лицно

10.06.2014 04:56

Чим зине лазе. Па прије рата ни за трипице није имао. Тата му удбас био, па се он сад осилио! Халллоооо, станцуга од 300 м2, викендица, јос један стан, па јос један код пријатеља му у Загребу, сувласник или мозда и власник приватног факултета итд... Хало Небојса, вето си ставио у предсједниству да се не прогласи катастрофом! Прво сто се радило у Целинцу послије поплава, СНСД насеље гдје су њихове викендаје...а срео му и зену послије поплава, јадница сузу пуста, јој ста це мо, поплавила нам је викендица... Теско јој је! Али, као и обицно овакви увјек добро продју. Ј... се њему за нама, ЦИТИРАМ га " ЈА ИМАМ, ПОСТЕНО САМ ЗАРАДИО, А ОСТАЛЕ КО Ј... АКО СЕ НИСУ СНАСЛИ".

ОДГОВОРИТЕ