Radmanović hvali institucije u BiH

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović rekao je danas u Sarajevu da su sve institucije vlasti u BiH brzo odreagovale na poplave i da su Oružane snage BiH odmah, po ovlaštenju Predsjedništva BiH, stavile sve kapacitete na raspolaganje.

Bosna i Hercegovina 09.06.2014 | 21:05
Radmanović hvali institucije u BiH

U razgovoru sa operativnim komandantom Snaga EU za operaciju "Altea" u BiH i zamjenikom vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Evropi generalom Adrijanom Bredšouom istaknuta je dobra saradnja EUFOR-a s relevantnim institucijama u BiH, posebno sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH, naročito tokom teške prirodne nesreće koja je zahvatila BiH.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Radmanović zahvalio EUFOR-u za angažovanje u otklanjanju posljedica teških poplava u BiH, kao i za stalnu podršku koju EUFOR pruža BiH.

Teme susreta bile su potencijalno opasna uskladištena eksplozivna sredstva i višak municije koji postoje u BiH i koji i dalje ugrožavaju bezbjednost, a koja su došla u fokus nakon poplava.

Razgovarano je o mogućoj saradnji relevantnih institucija u BiH i EUFOR-a o uspostavljanju hitnih procedura za donošenje odluka o uništavanju viška naoružanja i eksplozivnih sredstava.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sastanku je prisustvovao njegov savjetnik za spoljnu politiku Haris Bašić, a u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića njegov savjetnik za spoljnu politiku Vanja Filipović.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

09.06.2014 19:25

Vidi sto Radmanovic hvali. Mora da hoce u SSB ili u SDA kada pukne SNSD.

ODGOVORITE
Name

Juzno Voce

09.06.2014 20:02

Evo jos jednog clana druzine PINOKIO!!!!

ODGOVORITE
Name

Poznajem ga licno

10.06.2014 04:56

Čim zine laze. Pa prije rata ni za tripice nije imao. Tata mu udbas bio, pa se on sad osilio! Hallloooo, stancuga od 300 m2, vikendica, jos jedan stan, pa jos jedan kod prijatelja mu u Zagrebu, suvlasnik ili mozda i vlasnik privatnog fakulteta itd... Halo Nebojsa, veto si stavio u predsjednistvu da se ne proglasi katastrofom! Prvo sto se radilo u Celincu poslije poplava, SNSD naselje gdje su njihove vikendaje...a sreo mu i zenu poslije poplava, jadnica suzu pusta, joj sta ce mo, poplavila nam je vikendica... Tesko joj je! Ali, kao i obicno ovakvi uvjek dobro prodju. J... se njemu za nama, CITIRAM ga " JA IMAM, POSTENO SAM ZARADIO, A OSTALE KO J... AKO SE NISU SNASLI".

ODGOVORITE