Изјашњавање о пресуди до 15.јуна

Хашки трибунал требало би да се до недјеље, 15. јуна, изјасни о датуму изрицања пресуде лидеру Српске радикалне странке Војилаву Шешељу, рекао је потпредсједник ове партије Милорад Мирчић.

 

Србија 09.06.2014 | 14:22
Изјашњавање о пресуди до 15.јуна


"Управо 15. јуна навече истиче шестомесечни рок новом судији да се изјасни да ли се упознао у целини с предметом, као и да ли је спреман за изрицање пресуде Шешељу", рекао је Мирчић на конференцији за  новинаре у Новом Саду.

На питање у каквом здравственом стању је Шешељ, он је рекао "да није најбоље, али и да није ни толико лоше да би његови непријатељи могли ликовати". "Наравно да се не може говорити о добром здрављу Шешеља после операције карцинома, али није ни за ликовање његових непријатеља да ће он умрети. И Трибунал, а посебно врх власти у Србији волели би да Шешељ умре у Хагу.

Трибунал би се Шешељовом смрћу покушао покрити за све вишегодишње кардиналне пропусте које је начинио током судског поступка, а врх садашње власти за промашаје које чини и које је чинио годину и по дана у вођењу како унутрашње, тако и спољне политике", навео је на Мирчић.

Хашки трибунал прије неколико дана одбацио је Шешељев захтјев да буде ослобођен или да суђење почне  испочетка, послије изузећа судије Фредерика Хархофа на захтјев оптуженог.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бијељина

09.06.2014 12:51

Једини и прави Срби су у казаматима запада.. Ови подрепаси запада изгинусе увлацеци се у д.пе западу и бореци се за фотеље.. Е,заста проведох оне године у рату. Зивио Сесељ и сви који бране дрзаву РЕПУБЛИКУ СРПСКУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРС И.Н.Сарајево

09.06.2014 13:18

Држи се Војо, чекамо те!

ОДГОВОРИТЕ