Izjašnjavanje o presudi do 15.juna

Haški tribunal trebalo bi da se do nedjelje, 15. juna, izjasni o datumu izricanja presude lideru Srpske radikalne stranke Vojilavu Šešelju, rekao je potpredsjednik ove partije Milorad Mirčić.

 

Srbija 09.06.2014 | 14:22
Izjašnjavanje o presudi do 15.juna


"Upravo 15. juna naveče ističe šestomesečni rok novom sudiji da se izjasni da li se upoznao u celini s predmetom, kao i da li je spreman za izricanje presude Šešelju", rekao je Mirčić na konferenciji za  novinare u Novom Sadu.

Na pitanje u kakvom zdravstvenom stanju je Šešelj, on je rekao "da nije najbolje, ali i da nije ni toliko loše da bi njegovi neprijatelji mogli likovati". "Naravno da se ne može govoriti o dobrom zdravlju Šešelja posle operacije karcinoma, ali nije ni za likovanje njegovih neprijatelja da će on umreti. I Tribunal, a posebno vrh vlasti u Srbiji voleli bi da Šešelj umre u Hagu.

Tribunal bi se Šešeljovom smrću pokušao pokriti za sve višegodišnje kardinalne propuste koje je načinio tokom sudskog postupka, a vrh sadašnje vlasti za promašaje koje čini i koje je činio godinu i po dana u vođenju kako unutrašnje, tako i spoljne politike", naveo je na Mirčić.

Haški tribunal prije nekoliko dana odbacio je Šešeljev zahtjev da bude oslobođen ili da suđenje počne  ispočetka, poslije izuzeća sudije Frederika Harhofa na zahtjev optuženog.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bijeljina

09.06.2014 12:51

Jedini i pravi Srbi su u kazamatima zapada.. Ovi podrepasi zapada izginuse uvlaceci se u d.pe zapadu i boreci se za fotelje.. E,zasta provedoh one godine u ratu. Zivio Seselj i svi koji brane drzavu REPUBLIKU SRPSKU...

ODGOVORITE
Name

СРС И.Н.Сарајево

09.06.2014 13:18

Држи се Војо, чекамо те!

ODGOVORITE