Српски борци осуђују вандализам

Борачка организација Источно Ново Сарајево осудила је вандалски чин скрнављења спомен-плоче, коју су српски борци поставили на Врацама као знак сјећања на формирање Прве сарајевске механизоване бригаде, као и на оснивање Војске Републике Српске у одбрани српског народа.

 

Република Српска 09.06.2014 | 12:20
Српски борци осуђују вандализам

"Свима који мисле да само они могу да скидају и постављају спомен-плоче поручујемо да нити смију, нити могу, нити ћемо им дозволити да прекрајају историју српског народа, нити других народа на овим просторима", речено је у Борачкој организацији Источно Ново Сарајево.

Из ове организације поручују да је њихова жеља само да обиљеже и сачувају од заборава све догађаје који су се десили на подручју Репубике Српске, а који су имали пресудан значај за будућност Српске и српског народа у БиХ.

Борци Источног Новог Сарајева истичу да су постављањем спомен-плоче на  Врацама жељели да подсјете на самоорганизовање српског народа почетком деведестих година прошлог вијека, као оправдано реаговање на пријетње које су им тада долазиле из Сарајева од радикалних муслиманских фанатика, прецизније, то је сјећање на формирање Прве сарајевске механизоване бригаде, а на тај начин и српске војске у одбрани српског народа.

Српски борци наглашавају да спомен-обиљежја у Федерацији БиХ нико не скрнави, иако директно вријеђају српски народ. Према ријечима портпарола Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данке Тешић, непозната лица полила су плочу смјесом "битулит", која је слична катрану.

Полиција трага за починиоцима, а неко од становника Враца већ је очистио плочу. Вандалски чин десио се током викенда.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

09.06.2014 12:27

Ово је дивљачко-националистички поступак против бораца Републике Србске који су се борили за опстанак свога народа у врло тешким ратним данима грађанског рата у бившој Босни и Херцеговини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало_Боље

09.06.2014 19:07

Само ме занима колико им је СНСД или СДА платила да поставе ову плочу ратном злочинцу, пошто се народ почео уједињавати, а страх ухватио багру на власти јер без ријечи "угроженост" свако може видити право лице профитера и лопова...Није читав српски народ злочиначки, али овај монструм који побио на хиљаде недужних не заслужује никакво обиљежје осим броја на затворском комбинезону. Као и сви ратни злочинци, ма ком се богу молили. Само будала се може на овај јефтини трик 4 мјесеца прије избора упецати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрењак

10.06.2014 05:59

ре Мало _боље Такво размишљање руши творевину звану БиХ. На нашу радост учвршћује државу Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

10.06.2014 07:12

Чуј ставити плочу поред самог Сарајева и у њој навести име Ратка Младица хаха има међу нама глупих, уствари овим нас Додик купује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало_Боље

10.06.2014 18:26

За Озрењак: Ако заиста мислиш да постављање плоче ратном злочинцу, подржано од стране институција неког ентитета "јача" и у ком смислу постојање истог, онда ти факат би требао мало испитати главу...сигуран сам да ће се слика о РС-у и српском народу уопште изузетно побољшати постављањем спомен плоче човјеку који је одговоран за хиљаде мртвих цивила недалеко од мјеста гдје је злочин почињен. Можда да додамо који и муџахединима или Павелићу и Кордићу успут, и то ће, сигуран сам "ојачати" и хрватски и муслимански народ...на сву срећу, недавни догађаји су показали колико је мало вас таквих који размишљате у том уском кругу патетике и параноје од другачијих. А ми, они "другачији" - свих вјера и народности, током поплава сасвим смо се добро и сами организовали и нико никог није питао како се моли и којем Богу. Ви поборници система - ако други пати, вама је добро, сте завршили. Остали су само биједници попут Додика, Изетбеговића и Човића, које ћемо шутнути након октобра заједно са другим лоповима. Видиш, кад мало размислим боље, можда и јесте "угрожени", ендемична сте врста - националисти. Наћи ће се мјесто у музеју за вас, издвојит ће ако Бог да нова власт мало из буџета и за очување прахисторијских примјерака. Деведесете су готове, а и ви сте.

ОДГОВОРИТЕ