Srpski borci osuđuju vandalizam

Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo osudila je vandalski čin skrnavljenja spomen-ploče, koju su srpski borci postavili na Vracama kao znak sjećanja na formiranje Prve sarajevske mehanizovane brigade, kao i na osnivanje Vojske Republike Srpske u odbrani srpskog naroda.

 

Republika Srpska 09.06.2014 | 12:20
Srpski borci osuđuju vandalizam

"Svima koji misle da samo oni mogu da skidaju i postavljaju spomen-ploče poručujemo da niti smiju, niti mogu, niti ćemo im dozvoliti da prekrajaju istoriju srpskog naroda, niti drugih naroda na ovim prostorima", rečeno je u Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Iz ove organizacije poručuju da je njihova želja samo da obilježe i sačuvaju od zaborava sve događaje koji su se desili na području Repubike Srpske, a koji su imali presudan značaj za budućnost Srpske i srpskog naroda u BiH.

Borci Istočnog Novog Sarajeva ističu da su postavljanjem spomen-ploče na  Vracama željeli da podsjete na samoorganizovanje srpskog naroda početkom devedestih godina prošlog vijeka, kao opravdano reagovanje na prijetnje koje su im tada dolazile iz Sarajeva od radikalnih muslimanskih fanatika, preciznije, to je sjećanje na formiranje Prve sarajevske mehanizovane brigade, a na taj način i srpske vojske u odbrani srpskog naroda.

Srpski borci naglašavaju da spomen-obilježja u Federaciji BiH niko ne skrnavi, iako direktno vrijeđaju srpski narod. Prema riječima portparola Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danke Tešić, nepoznata lica polila su ploču smjesom "bitulit", koja je slična katranu.

Policija traga za počiniocima, a neko od stanovnika Vraca već je očistio ploču. Vandalski čin desio se tokom vikenda.

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milan

09.06.2014 12:27

Ovo je divljačko-nacionalistički postupak protiv boraca Republike Srbske koji su se borili za opstanak svoga naroda u vrlo teškim ratnim danima građanskog rata u bivšoj Bosni i Hercegovini!

ODGOVORITE
Name

Malo_Bolje

09.06.2014 19:07

Samo me zanima koliko im je SNSD ili SDA platila da postave ovu ploču ratnom zločincu, pošto se narod počeo ujedinjavati, a strah uhvatio bagru na vlasti jer bez riječi "ugroženost" svako može viditi pravo lice profitera i lopova...Nije čitav srpski narod zločinački, ali ovaj monstrum koji pobio na hiljade nedužnih ne zaslužuje nikakvo obilježje osim broja na zatvorskom kombinezonu. Kao i svi ratni zločinci, ma kom se bogu molili. Samo budala se može na ovaj jeftini trik 4 mjeseca prije izbora upecati...

ODGOVORITE
Name

Ozrenjak

10.06.2014 05:59

ре Мало _боље Такво размишљање руши творевину звану БиХ. На нашу радост учвршћује државу Републику Српску.

ODGOVORITE
Name

hahaha

10.06.2014 07:12

Čuj staviti ploču pored samog Sarajeva i u njoj navesti ime Ratka Mladica haha ima među nama glupih, ustvari ovim nas Dodik kupuje

ODGOVORITE
Name

Malo_Bolje

10.06.2014 18:26

Za Ozrenjak: Ako zaista misliš da postavljanje ploče ratnom zločincu, podržano od strane institucija nekog entiteta "jača" i u kom smislu postojanje istog, onda ti fakat bi trebao malo ispitati glavu...siguran sam da će se slika o RS-u i srpskom narodu uopšte izuzetno poboljšati postavljanjem spomen ploče čovjeku koji je odgovoran za hiljade mrtvih civila nedaleko od mjesta gdje je zločin počinjen. Možda da dodamo koji i mudžahedinima ili Paveliću i Kordiću usput, i to će, siguran sam "ojačati" i hrvatski i muslimanski narod...na svu sreću, nedavni događaji su pokazali koliko je malo vas takvih koji razmišljate u tom uskom krugu patetike i paranoje od drugačijih. A mi, oni "drugačiji" - svih vjera i narodnosti, tokom poplava sasvim smo se dobro i sami organizovali i niko nikog nije pitao kako se moli i kojem Bogu. Vi pobornici sistema - ako drugi pati, vama je dobro, ste završili. Ostali su samo bijednici poput Dodika, Izetbegovića i Čovića, koje ćemo šutnuti nakon oktobra zajedno sa drugim lopovima. Vidiš, kad malo razmislim bolje, možda i jeste "ugroženi", endemična ste vrsta - nacionalisti. Naći će se mjesto u muzeju za vas, izdvojit će ako Bog da nova vlast malo iz budžeta i za očuvanje prahistorijskih primjeraka. Devedesete su gotove, a i vi ste.

ODGOVORITE