Ухапшен још један цариник

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ јутрос су у оквиру акције кодног назива "Голд" на Аеродрому Сарајево ухапсили цариника запосленог у Управи за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ који је осумњичен да је починио коруптивна кривична дјела.

Босна и Херцеговина 09.06.2014 | 11:47
Ухапшен још један цариник

Лица обухваћена овом истрагом у оквиру акције "Голд" осумњичена су да су починила коруптивна кривична дјела давања и примања дара и других облика корисити, као и злоупотребе службеног положаја или овлаштења у вези са царинском процедуром приликом увоза робе преко Царинске испоставе на Аеродрому Сарајево.

Осумњичени је запослен у Сектору за борбу против кријумчарења и сузбијање царинских превара у Регионалном центру Сарајево, у оквиру УИО БиХ.

Поступајући тужилац ће, након испитивања осумњиченог, донијети одлуку о упућивању приједлога за одређивање притвора или мјера забране.

Тужилаштво БиХ саопштило је да се истрага у предмету кодног назива "Голд" наставља у правцу подизања оптужнице против већег броја лица, за низ коруптивних кривичних дјела почињених у протеклих шест мјесеци.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гледам и видим

09.06.2014 10:33

Чисто да овај затуцани народ види праву страну приче. Ево линка који довољно говори о "тужиоцу" Диани Кајмаковић и њеним методама рада. То није никаква тужитељица већ криминалац на високој позицији која одлучује судбине многих људи, а најчешће оних који нису подобни за криминалну државну структуру каква је цијела БиХ. Јер ако оваква окорјела зликовкиња стоји на овако високој позицији тужилаштва БиХ и овако обнаша своју дужност, јавља се сасвим основана сумња да је цијели државни апарат БиХ у рукама криминалаца, као што и јесте. И бар је ртвБН требала да прикаже и другу страну медаље у цијелој овој фарси која служи само криминалцима. Линк је у вези са Живком Будимиром који је на своју срећу имао људе да га подрже и избаве из криминалних канџи ове морално посрнуле особе која се игра Бога, а да ли ће и ти "опаки цариници" бити исте среће још ће да се види. Ево како то ради "тужитељица" Кајмаковић, па размислите својом главом: хттп://www.yоутубе.цом/wатцх?в=8КXљЦ7wЦмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није вазно

09.06.2014 11:06

Лицно сам у висе наврата посматрао полицију и царинике на границном прелазу Орасје, како узимају од свакога преласка комбија и буса из иностранства по 50 км, фр или еу да се не прегледа гепек или да се у пасоси не прегледају... Лицно сам цуо да је цариник узео на граници 30 еу да се телевизор, и то је цак рекао да је 20 еу мало за толики тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.06.2014 15:07

Код нас није царина него пљацкаска зона, ту нема ни закона ни права, нељубазност је на првом мјесту, па онда долази пљачка, примање мита, тразење од путника да им се да за кафу да не прегледа, малтретирања разна, ако не дас ниста остајес на граници сигурно два до три сата, на БиХ и на Хрватској граници, иста ствар.

ОДГОВОРИТЕ