Uhapšen još jedan carinik

Policijski službenici Granične policije BiH jutros su u okviru akcije kodnog naziva "Gold" na Aerodromu Sarajevo uhapsili carinika zaposlenog u Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH koji je osumnjičen da je počinio koruptivna krivična djela.

Bosna i Hercegovina 09.06.2014 | 11:47
Uhapšen još jedan carinik

Lica obuhvaćena ovom istragom u okviru akcije "Gold" osumnjičena su da su počinila koruptivna krivična djela davanja i primanja dara i drugih oblika korisiti, kao i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa carinskom procedurom prilikom uvoza robe preko Carinske ispostave na Aerodromu Sarajevo.

Osumnjičeni je zaposlen u Sektoru za borbu protiv krijumčarenja i suzbijanje carinskih prevara u Regionalnom centru Sarajevo, u okviru UIO BiH.

Postupajući tužilac će, nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje pritvora ili mjera zabrane.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da se istraga u predmetu kodnog naziva "Gold" nastavlja u pravcu podizanja optužnice protiv većeg broja lica, za niz koruptivnih krivičnih djela počinjenih u proteklih šest mjeseci.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gledam i vidim

09.06.2014 10:33

Čisto da ovaj zatucani narod vidi pravu stranu priče. Evo linka koji dovoljno govori o "tužiocu" Diani Kajmaković i njenim metodama rada. To nije nikakva tužiteljica već kriminalac na visokoj poziciji koja odlučuje sudbine mnogih ljudi, a najčešće onih koji nisu podobni za kriminalnu državnu strukturu kakva je cijela BiH. Jer ako ovakva okorjela zlikovkinja stoji na ovako visokoj poziciji tužilaštva BiH i ovako obnaša svoju dužnost, javlja se sasvim osnovana sumnja da je cijeli državni aparat BiH u rukama kriminalaca, kao što i jeste. I bar je rtvBN trebala da prikaže i drugu stranu medalje u cijeloj ovoj farsi koja služi samo kriminalcima. Link je u vezi sa Živkom Budimirom koji je na svoju sreću imao ljude da ga podrže i izbave iz kriminalnih kandži ove moralno posrnule osobe koja se igra Boga, a da li će i ti "opaki carinici" biti iste sreće još će da se vidi. Evo kako to radi "tužiteljica" Kajmaković, pa razmislite svojom glavom: http://www.youtube.com/watch?v=8KXlJC7wCmo

ODGOVORITE
Name

Nije vazno

09.06.2014 11:06

Licno sam u vise navrata posmatrao policiju i carinike na granicnom prelazu Orasje, kako uzimaju od svakoga prelaska kombija i busa iz inostranstva po 50 km, fr ili eu da se ne pregleda gepek ili da se u pasosi ne pregledaju... Licno sam cuo da je carinik uzeo na granici 30 eu da se televizor, i to je cak rekao da je 20 eu malo za toliki tv

ODGOVORITE
Name

Md

09.06.2014 15:07

Kod nas nije carina nego pljackaska zona, tu nema ni zakona ni prava, neljubaznost je na prvom mjestu, pa onda dolazi pljačka, primanje mita, trazenje od putnika da im se da za kafu da ne pregleda, maltretiranja razna, ako ne das nista ostajes na granici sigurno dva do tri sata, na BiH i na Hrvatskoj granici, ista stvar.

ODGOVORITE