Ожије освојио Сардинију

Светски шампион Себастијан Ожије тријумфовао је на Релију Сардиније, шестом такмичењу овогодишњег Светског рели шампионата.

Остали спортови 08.06.2014 | 18:29
Ожије освојио Сардинију

Француз је до четврте победе ове сезоне дошао у времену од 4:02:37.8 сата, са једним и по минута предности у односу на Мадса Естберга у Ситроену.

Њима двојици се на подијуму придружио други возач Фолксвагена Јари-Мати Латвала, који је био десет секунди иза Норвежанина.

Ожије је до тријумфа дошао после велике тродневне борбе на шљунку Сардиније, пошто је вођство преузео током последњег специјала претпоследњег дана релија. До тада се на челу налазио Латвала, који је морао да се заустави и промени задњи точак пошто је ударио у стену поред пута.

Сјајне резултате возача Фолксвагена комплетирао је Андреас Микелсен, четвртим местом. Ожије је, иначе, на Сардинији наставио доминацију свог тима, пошто су он и Латвала славили на свим релијима од почетка сезоне.

После шест релија, Ожије има 112 бодова, а прате га Латвала са 88 и Микелсен и Естберг са по 48. У поретку конструктора, Фолксваген је убедљив са 187 бодова, испред Ситроена, чији возачи су освојили 90.

Овогодишњи Светски рели шампионат наставља се Релијем Пољске који се вози од 26. до 29. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар