Ožije osvojio Sardiniju

Svetski šampion Sebastijan Ožije trijumfovao je na Reliju Sardinije, šestom takmičenju ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata.

Ostali sportovi 08.06.2014 | 18:29
Ožije osvojio Sardiniju

Francuz je do četvrte pobede ove sezone došao u vremenu od 4:02:37.8 sata, sa jednim i po minuta prednosti u odnosu na Madsa Estberga u Sitroenu.

Njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač Folksvagena Jari-Mati Latvala, koji je bio deset sekundi iza Norvežanina.

Ožije je do trijumfa došao posle velike trodnevne borbe na šljunku Sardinije, pošto je vođstvo preuzeo tokom poslednjeg specijala pretposlednjeg dana relija. Do tada se na čelu nalazio Latvala, koji je morao da se zaustavi i promeni zadnji točak pošto je udario u stenu pored puta.

Sjajne rezultate vozača Folksvagena kompletirao je Andreas Mikelsen, četvrtim mestom. Ožije je, inače, na Sardiniji nastavio dominaciju svog tima, pošto su on i Latvala slavili na svim relijima od početka sezone.

Posle šest relija, Ožije ima 112 bodova, a prate ga Latvala sa 88 i Mikelsen i Estberg sa po 48. U poretku konstruktora, Folksvagen je ubedljiv sa 187 bodova, ispred Sitroena, čiji vozači su osvojili 90.

Ovogodišnji Svetski reli šampionat nastavlja se Relijem Poljske koji se vozi od 26. do 29. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar