Штету претрпјело више од 200 привредних субјеката

Начелник Одјељења за привреду у општини Шамац Милан Симић изјавио је да је, према грубим процјенама, више од 200 привредних субјеката страдало у поплавама у Шамцу.

Република Српска 08.06.2014 | 14:12
Штету претрпјело више од 200 привредних субјеката

Он је након састанка са привредницима ове општине рекао да је тешко говорити колика је штета, али је груба процјена да је већа од 250 милиона КМ, гледајући са аспекта пољоприведних газдинстава, привредних субјеката, а у то се убрајају и стамбени објекти у граду и селима.

На састанку са 70 привредника из свих области, коме су присуствовали начелник општине Шамац Саво Минић и народни посланик из Доњег Жабара Горан Митровић, било је ријечи о приједлогу мјера које ће ићи према Влади Републике Српске, развојним организацијама и свим другим финансијским организацијама које могу помоћи општини Шамац.

"Знамо да Влада Републике Српске ових дана припрема приједлог мјера према Народној скупштини. Ми упућујемо приједлог мјера које занимају нашу општину, а поготово што имамо сазнање да ће Шамац бити проглашен општином са посебним статусом", каже Савић.

Он је навео да би општина Шамац требало да има одређене олакшице у односу на друге оштине које су погођене поплавама.

Савић сматра да ће општина Шамац бити под посебном пажњом Владе и развојних институција, јер је претрпјела највећу штету у региону, Републици Српској и БиХ.

Он је додао да је данас између предузетника и представника општине успостављена синергија и исказан интерес да се производња и све друге дјелатности покрену на овом подручју.

"Нас охрабрује што је у најтежим временима десетак фирми, поготово извозног карактера, кренуло са производњом, прије свега, да одрже извозне аранжмане и то нам даје наду да постоји шанса још увијек", нагласио је Савић.

Он је рекао да се општинске власти надају да могу то постићи, уз помоћ Владе Републике Српске, ресорних министарстава и развојних организација.

"Свима у Шамцу је у интересу да се превазиђе овакво стање. Велики дио мјера које општина припрема према Влади подудариће се са мјерама које ће Влада упутити према Народној скупштини", навео је Симић.

Коментари / 0

Оставите коментар