РГ: Ђоковић вјерује у победу

Новак Ђоковић рекао је да има веру и самопоуздање да може да победи Рафаела Надала у финалу и додје до свог првог трофеја на Отвореном првенству Француске.

Тенис 07.06.2014 | 12:51
РГ: Ђоковић вјерује у победу

Ђоковић је у полуфиналу Ролан Гароса савалдао Ернестса Гулбиса, док је Надал био бољи од Ендија Мареја.

"Чека нас велики меч, ово је највећи изазов који један тенисер може да има на овој подлози и турниру, да у финалу играти против најуспешнијег играча у историји овог спорта на овој подлози и турниру."

"Имам веру и самопоуздање да могу да га победим и подигнем тај тако жељени трофеј", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

"Нема тајни, апсолутно знам шта ме очекује, шта треба да радим. Лакше је рећи него спровести у дело. Биће изузетно физички захтевно, свестан сам тога", казао је Ђоковић.

Он је додао да мора да буде максимално спреман у финалу.

"Психички и емотивно треба да будем на врхунцу, али и физички. Не верујем да ће бити много кратких поена, мора да се буде спреман", истакао је Ђоковић.

Други тенисер света је рекао да су се он и Гулбис у полуфиналу "вукли" по терену, али да је ипак преломио меч у пресудним тренуцима.

"Два сета сам врло добро одиграо, после тога сам доживео необичан физички пад, што је он искористио. Обојица смо се 'вукли' по терену, али ето, успео сам у пресудним тренуцима да преломим и пронадјем неопходну концентрацију", рекао је Ђоковић.

Финале Ролан Гароса у мушкој конкуренцији играће се у недељу.

Коментари / 0

Оставите коментар