RG: Đoković vjeruje u pobedu

Novak Đoković rekao je da ima veru i samopouzdanje da može da pobedi Rafaela Nadala u finalu i dodje do svog prvog trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Tenis 07.06.2014 | 12:51
RG: Đoković vjeruje u pobedu

Đoković je u polufinalu Rolan Garosa savaldao Ernestsa Gulbisa, dok je Nadal bio bolji od Endija Mareja.

"Čeka nas veliki meč, ovo je najveći izazov koji jedan teniser može da ima na ovoj podlozi i turniru, da u finalu igrati protiv najuspešnijeg igrača u istoriji ovog sporta na ovoj podlozi i turniru."

"Imam veru i samopouzdanje da mogu da ga pobedim i podignem taj tako željeni trofej", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

"Nema tajni, apsolutno znam šta me očekuje, šta treba da radim. Lakše je reći nego sprovesti u delo. Biće izuzetno fizički zahtevno, svestan sam toga", kazao je Đoković.

On je dodao da mora da bude maksimalno spreman u finalu.

"Psihički i emotivno treba da budem na vrhuncu, ali i fizički. Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena, mora da se bude spreman", istakao je Đoković.

Drugi teniser sveta je rekao da su se on i Gulbis u polufinalu "vukli" po terenu, ali da je ipak prelomio meč u presudnim trenucima.

"Dva seta sam vrlo dobro odigrao, posle toga sam doživeo neobičan fizički pad, što je on iskoristio. Obojica smo se 'vukli' po terenu, ali eto, uspeo sam u presudnim trenucima da prelomim i pronadjem neophodnu koncentraciju", rekao je Đoković.

Finale Rolan Garosa u muškoj konkurenciji igraće se u nedelju.

Komentari / 0

Ostavite komentar