Порошенко положио заклетву за предсједника

 

Петар Порошенко, 48-годишњи украјински милионер, положио је данас заклетву у парламенту и постао пети предсједник Украјине од стицања независности те земље 1991. године, јављају агенције.

Свијет 07.06.2014 | 09:55
Порошенко положио заклетву за предсједника

 

Инаугурацији Порошенка за новог предсједника Украјине, присуствовало је 56 страних делегација, од којих су се у 23 делегације налазили шефови држава, влада и парламента.

Америчку делегацију предводио је потпредсједник САД Џозеф Бајден, који ће у Кијеву разговарати са Порошенком и премијером Арсенијем Јацењуком о "плановима украјинске владе за спровођење демократских реформи, економски развој и смиривање кризе у источном дијелу те земље", саопштила је Бијела кућа.

Он ће разговарати и са предсједником Молдавије Николајем Тимофтијем о ситуацији у региону, наводи АФП.

У америчкој делегацији се осим њега налазе и сенатори Џон Мекејн, Рон Џонсон и Крис Марфи, представник Марси Каптур, помоћник државног секретара Викторија Њуланд и амбасадори Ден Баер и Џеф Пјат.

Баер је амерички изасланик у ОЕБС-у у Европи, а Пјат је амбасадор у Украјини.

Србију на инаугурацији у Кијеву представља савјетник предсједника Србије за спољне послове Иван Мркић, најавила је прес служба предсједника.

Бјелорусију на инаугурацији представља предсједник Александар Лукашенко, рекла је његова прес служба за Итар-Тас с.

Међу званичницима су који су присуствовали инаугурацији су и канадски премијер Стивен Харпер, предсједник Грузије Гиорги Маргвелашвили и руски амбасадор у Украјини Михаил Зурабов.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рањаш

07.06.2014 14:30

Само нису рекли да је положио бајдену заклетву

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.срањо туђман

07.06.2014 21:51

попушенко си ти јаро,мислиш да ћеш постати председник 51.каубојске државе,ал немере,то је ова беха творевина,а твоја ће да траје и краће од ње:-))) Живела РС и председник Путин на челу Евроазијске Уније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рањаш

08.06.2014 18:24

Којем се богу просенко моли Окорели криминалац да води државу Увек ми је деда говорио да од амера нема горих али овде су превазишли сами себе Смрт фасизму

ОДГОВОРИТЕ