Како је Легија открио убице Ћурувије

 

Легија тврди да је крајем марта 1999. Марковић покушао да га врбује да са ЈСО људима убије Ћурувију, али су га омеле ратне операције на Косову.

Србија 07.06.2014 | 09:30
Како је Легија открио убице Ћурувије

 

У исказу Тужилаштву за организовани криминал 8. јануара, Милорад Улемек Легија открио је да му је некадашњи начелник ДБ Радомир Марковић још 2000. признао да су убице Славка Ћурувије Ратко Ромић и Мирослав Курак, а да је убиство наредио шеф београдског ДБ-а Милан Радоњић.

Легија тврди да је крајем марта 1999. Марковић покушао да га врбује да са ЈСО људима убије Ћурувију, али су га омеле ратне операције на Косову, пише Информер.

Децембра прошле године, Улемек се обратио писмом, у коме је сведочи о убиству власника Дневног телеграфа Славка Ћурувије, Министарству правде.

- По завршетку разговора о ситуацији на Космету, начелник Марковић ме је извео у ходник. Ту ми је у четири ока рекао да има задатак који је од највећег приоритета – написао је Легија и у наставку додао да га није преузео јер није могао да остави јединицу у том тренутку.

Касније је од Марковића сазнао да је тај задатак већ завршен, а током 2000. године сазнао је и шта је он био.
- Једне вечери позван сам у тадашње седиште службе код начелника Мирковића. У његовој канцеларији сам примио задатак.
Када сам питао ко ће бити надлежан од оперативаца, јер је правило било да при ангажовању припадника такозвани навигатори операције буду оперативци службе, добио сам следећи одговор: “Ови Радоњини што су убили Ћурувију…По завршетку састанка сам отишао у хол зграде и тамо затекао Ратка Ромића и Мирослава Курака.”

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

срамота

07.06.2014 07:52

олош који убија народ само имамо законски олош у униформи и улични олош систем и циљеви су им исти људски им је живот ништа кад је други у питању некако имам дојам да обе врсте олоша служе истим господарима и истим циљевима а сви против поштеног народа,,правда- како је то излизано ни у траговима се не види да је некад постојало,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ојебине

07.06.2014 08:03

Нисам никада у свом зивоту видио да официр или комадант неке јединице носи тетовазу на врату то само мозе бити код нас.Јадна ли су она дјеца која су гинула којима је лагано да бране српски интерес!!!

ОДГОВОРИТЕ