Kako je Legija otkrio ubice Ćuruvije

 

Legija tvrdi da je krajem marta 1999. Marković pokušao da ga vrbuje da sa JSO ljudima ubije Ćuruviju, ali su ga omele ratne operacije na Kosovu.

Srbija 07.06.2014 | 09:30
Kako je Legija otkrio ubice Ćuruvije

 

U iskazu Tužilaštvu za organizovani kriminal 8. januara, Milorad Ulemek Legija otkrio je da mu je nekadašnji načelnik DB Radomir Marković još 2000. priznao da su ubice Slavka Ćuruvije Ratko Romić i Miroslav Kurak, a da je ubistvo naredio šef beogradskog DB-a Milan Radonjić.

Legija tvrdi da je krajem marta 1999. Marković pokušao da ga vrbuje da sa JSO ljudima ubije Ćuruviju, ali su ga omele ratne operacije na Kosovu, piše Informer.

Decembra prošle godine, Ulemek se obratio pismom, u kome je svedoči o ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, Ministarstvu pravde.

- Po završetku razgovora o situaciji na Kosmetu, načelnik Marković me je izveo u hodnik. Tu mi je u četiri oka rekao da ima zadatak koji je od najvećeg prioriteta – napisao je Legija i u nastavku dodao da ga nije preuzeo jer nije mogao da ostavi jedinicu u tom trenutku.

Kasnije je od Markovića saznao da je taj zadatak već završen, a tokom 2000. godine saznao je i šta je on bio.
- Jedne večeri pozvan sam u tadašnje sedište službe kod načelnika Mirkovića. U njegovoj kancelariji sam primio zadatak.
Kada sam pitao ko će biti nadležan od operativaca, jer je pravilo bilo da pri angažovanju pripadnika takozvani navigatori operacije budu operativci službe, dobio sam sledeći odgovor: “Ovi Radonjini što su ubili Ćuruviju…Po završetku sastanka sam otišao u hol zgrade i tamo zatekao Ratka Romića i Miroslava Kuraka.”

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sramota

07.06.2014 07:52

ološ koji ubija narod samo imamo zakonski ološ u uniformi i ulični ološ sistem i ciljevi su im isti ljudski im je život ništa kad je drugi u pitanju nekako imam dojam da obe vrste ološa služe istim gospodarima i istim ciljevima a svi protiv poštenog naroda,,pravda- kako je to izlizano ni u tragovima se ne vidi da je nekad postojalo,,

ODGOVORITE
Name

ojebine

07.06.2014 08:03

Nisam nikada u svom zivotu vidio da oficir ili komadant neke jedinice nosi tetovazu na vratu to samo moze biti kod nas.Jadna li su ona djeca koja su ginula kojima je lagano da brane srpski interes!!!

ODGOVORITE