Грађани не желе да плаћају јавне РТВ сервисе!?

Наплата РТВ таксе биљежи алармантан пад тако да је она у прва четири мјесеца ове године у односу на исти период прошле године мања за 1,6 милиона КМ што доводи у питање обављање основних функција јавних сервиса у БиХ, саопштено је из Одбора система јавних радио-телевизијских сервиса БиХ.

Босна и Херцеговина 05.06.2014 | 20:19
Грађани не желе да плаћају јавне РТВ сервисе!?

У настојању да овај негативни тренд буде заустављен одлучено је да 1. јула буде одржана тематска сједница Одбора система на коју ће бити позвани представници свих телеком оператера у БиХ, Регулаторне агенције за комуникације и Министарства транспорта и комуникација БиХ.

Одбор система јавних радио-телевизијских сервиса БиХ информисан је о провођењу прве фазе дигитализације и обавезама које с тим у вези стоје пред јавним сервисима у БиХ.

У саопштењу, које је потписала предсједавајућа Одбора система Валентина Рупчић, захваљује се свим учесницима у реализацији прве фазе дигитализације и тражи од сва три менаџемента јавних РТВ сервиса пуна
посвећеност у овом процесу.

Како би јавни РТВ сервиси преузете обавезе могли што квалитетније обавити, затражено је од Министарства транспорта и комуникација да менаџменте три јавна сервиса упозна о уговору о реализацији пројекта
прве фазе, техничкој спецификацији и осталим битним елементима, те да Министарство представи структуру и динамику наредних фаза.

Од Савјета министара и Министарства транспорта и комуникација БиХ затражено је да се стриктно проводе усвојене "Политике сектора емитовања" из 2007. године и Пројекат дигитализације микроталасних веза јавних РТВ сервиса БиХ из 2010. године, посебно у дијелу одлуке која се односи на обавезе Јавног РТВ система и јавних РТВ сервиса.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Синн феин

05.06.2014 18:37

Ста да плацамо???Онај Додиков сервис за заглупљивање народа.Да би то неко гледао стварно мора бити заостао ментално или заслијепљен Милом и његовом политиком.Има пар емисија сто преузимају из Србије,а ово они сто праве...ма дајте молим вас,па то је испод било каквог ниво...Па ту дневник поциње са добро веце предсједнице,и осмјех водитељке од ува до ува док му име говори...Водитељи,новинари са те насе заједницке тв не смију питати Милу ниста.А плацам ја то,морам.А нисам је гледао не памтим.Мало оно кад није било БНТВ због поплаве...Мене сто се тице сутра угасите РТРС.Ста це нам???Мени не треба.Има БН има РТС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко Запресиц-Тузла

05.06.2014 18:41

Па када не ваљају никако , плацао бих у БиХ за ФАЦЕ ТВ и РТВ БН у Хрватској за Нову ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

05.06.2014 18:51

Нема смисла плацати ономе сто не вјерујес.Ни циганки се не плаца да ти гледа у длан... Нити један медиј у БХ, РС, ФБХ итд није објективан... Хране се љуском глупосцу и ониим ста је старије, кокоска или јаје.. А стомаци празни, дјеца нервозна на нас као да смо им ми криви сто немају запослење или "маркицу за кавицу"... Онда се сјетим фима Велики диктатор и цувене реценице: "Народу су стомаци празни" А ти им прицај о национализму да заброаве на то. Ја нисам гладан, ал јесам незпослен...Зивотна ми зеља да добијем отказ, ал не могу јер се не могу запослити... Моји људи, гдје смо ми то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

05.06.2014 19:18

Свугдје у свету се тв плаца само ако ти то Зелис ако не онда гледас пар канала који су дзабни И то је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран До

05.06.2014 19:35

Ма то треба укинути.Ста це нам РТРС? Ста је то она корисно урадила од рата до данас?Слузи само да политицари запосљавају родбину тамо.Колико пара се даје за њу а ста јој је сврха??? Колико има запослених???Колике су им плате?Колика им је гледаност? Укините је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wиен

05.06.2014 19:45

Привремено зивим у иностранству и тамо плацам ртв преплату али се питам засто плацам код нас на несто сто негледам и питам се дали то јос негдје има кад се све угледамо на запад дали мозда господа мисли да се на западу и истоку плаца ртв преплата за само 1 тв пријемник ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

05.06.2014 21:59

Ај коментатори пустите ви супље прице. Ка мислим.драге.моје дволицне комсије да.ако мени додје Сидска полиција са судским избрсиоцем да ми пописује иплијени ствари из стана јер нисам платио три мјесеца преплате и ја будем вас комсије звао да их метлама.и кантама.са.водом истјерамо из зграде да цете се ви комсије моје закљуцати у васе станове и да нецете.провирити из њих једно два три дана.а први пут кад изадјете ви цете право до банке да последње марке дате за ртв преплату. Је ли тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

06.06.2014 06:15

На западу није нико обавезан са плаца ртв сервице само ако ти хоцес да Узмес кабловску тв а ако нецес постоје дзабни канали који се могу пратити преко обицне антене то је само код нас обавезно да се плаца ртв па И ако немас тв опет си дузан да платис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

06.06.2014 21:11

Погресно објавјено није да не зеле!! Него 80% Нема одакле!! Туга , црно ко мрак све у овој насој дрзави!!

ОДГОВОРИТЕ