Građani ne žele da plaćaju javne RTV servise!?

Naplata RTV takse bilježi alarmantan pad tako da je ona u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine manja za 1,6 miliona KM što dovodi u pitanje obavljanje osnovnih funkcija javnih servisa u BiH, saopšteno je iz Odbora sistema javnih radio-televizijskih servisa BiH.

Bosna i Hercegovina 05.06.2014 | 20:19
Građani ne žele da plaćaju javne RTV servise!?

U nastojanju da ovaj negativni trend bude zaustavljen odlučeno je da 1. jula bude održana tematska sjednica Odbora sistema na koju će biti pozvani predstavnici svih telekom operatera u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije i Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

Odbor sistema javnih radio-televizijskih servisa BiH informisan je o provođenju prve faze digitalizacije i obavezama koje s tim u vezi stoje pred javnim servisima u BiH.

U saopštenju, koje je potpisala predsjedavajuća Odbora sistema Valentina Rupčić, zahvaljuje se svim učesnicima u realizaciji prve faze digitalizacije i traži od sva tri menadžementa javnih RTV servisa puna
posvećenost u ovom procesu.

Kako bi javni RTV servisi preuzete obaveze mogli što kvalitetnije obaviti, zatraženo je od Ministarstva transporta i komunikacija da menadžmente tri javna servisa upozna o ugovoru o realizaciji projekta
prve faze, tehničkoj specifikaciji i ostalim bitnim elementima, te da Ministarstvo predstavi strukturu i dinamiku narednih faza.

Od Savjeta ministara i Ministarstva transporta i komunikacija BiH zatraženo je da se striktno provode usvojene "Politike sektora emitovanja" iz 2007. godine i Projekat digitalizacije mikrotalasnih veza javnih RTV servisa BiH iz 2010. godine, posebno u dijelu odluke koja se odnosi na obaveze Javnog RTV sistema i javnih RTV servisa.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Sinn fein

05.06.2014 18:37

Sta da placamo???Onaj Dodikov servis za zaglupljivanje naroda.Da bi to neko gledao stvarno mora biti zaostao mentalno ili zaslijepljen Milom i njegovom politikom.Ima par emisija sto preuzimaju iz Srbije,a ovo oni sto prave...ma dajte molim vas,pa to je ispod bilo kakvog nivo...Pa tu dnevnik pocinje sa dobro vece predsjednice,i osmjeh voditeljke od uva do uva dok mu ime govori...Voditelji,novinari sa te nase zajednicke tv ne smiju pitati Milu nista.A placam ja to,moram.A nisam je gledao ne pamtim.Malo ono kad nije bilo BNTV zbog poplave...Mene sto se tice sutra ugasite RTRS.Sta ce nam???Meni ne treba.Ima BN ima RTS.

ODGOVORITE
Name

Zeljko Zapresic-Tuzla

05.06.2014 18:41

Pa kada ne valjaju nikako , placao bih u BiH za FACE TV i RTV BN u Hrvatskoj za Novu ...

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

05.06.2014 18:51

Nema smisla placati onome sto ne vjerujes.Ni ciganki se ne placa da ti gleda u dlan... Niti jedan medij u BH, RS, FBH itd nije objektivan... Hrane se ljuskom gluposcu i oniim sta je starije, kokoska ili jaje.. A stomaci prazni, djeca nervozna na nas kao da smo im mi krivi sto nemaju zaposlenje ili "markicu za kavicu"... Onda se sjetim fima Veliki diktator i cuvene recenice: "Narodu su stomaci prazni" A ti im pricaj o nacionalizmu da zabroave na to. Ja nisam gladan, al jesam nezposlen...Zivotna mi zelja da dobijem otkaz, al ne mogu jer se ne mogu zaposliti... Moji ljudi, gdje smo mi to?

ODGOVORITE
Name

Mimo

05.06.2014 19:18

Svugdje u svetu se tv placa samo ako ti to Zelis ako ne onda gledas par kanala koji su dzabni I to je to

ODGOVORITE
Name

Zoran Do

05.06.2014 19:35

Ma to treba ukinuti.Sta ce nam RTRS? Sta je to ona korisno uradila od rata do danas?Sluzi samo da politicari zaposljavaju rodbinu tamo.Koliko para se daje za nju a sta joj je svrha??? Koliko ima zaposlenih???Kolike su im plate?Kolika im je gledanost? Ukinite je.

ODGOVORITE
Name

wien

05.06.2014 19:45

Privremeno zivim u inostranstvu i tamo placam rtv preplatu ali se pitam zasto placam kod nas na nesto sto negledam i pitam se dali to jos negdje ima kad se sve ugledamo na zapad dali mozda gospoda misli da se na zapadu i istoku placa rtv preplata za samo 1 tv prijemnik ?

ODGOVORITE
Name

komsija

05.06.2014 21:59

Aj komentatori pustite vi suplje price. Ka mislim.drage.moje dvolicne komsije da.ako meni dodje Sidska policija sa sudskim izbrsiocem da mi popisuje iplijeni stvari iz stana jer nisam platio tri mjeseca preplate i ja budem vas komsije zvao da ih metlama.i kantama.sa.vodom istjeramo iz zgrade da cete se vi komsije moje zakljucati u vase stanove i da necete.proviriti iz njih jedno dva tri dana.a prvi put kad izadjete vi cete pravo do banke da poslednje marke date za rtv preplatu. Je li tako?

ODGOVORITE
Name

Mimo

06.06.2014 06:15

Na zapadu nije niko obavezan sa placa rtv service samo ako ti hoces da Uzmes kablovsku tv a ako neces postoje dzabni kanali koji se mogu pratiti preko obicne antene to je samo kod nas obavezno da se placa rtv pa I ako nemas tv opet si duzan da platis

ODGOVORITE
Name

Roki

06.06.2014 21:11

Pogresno objavjeno nije da ne zele!! Nego 80% Nema odakle!! Tuga , crno ko mrak sve u ovoj nasoj drzavi!!

ODGOVORITE