РГ: Шарапова "лепша" и боља за финале

Руска тенисерка и трећи узастопни меч на Ролан Гаросу добила после 0:1 у сетовима.

Тенис 05.06.2014 | 18:00
РГ: Шарапова "лепша" и боља за финале

Марија Шарапова најдуже је чекала на освајање Ролан Гароса, али је у последње три године управо то гренд слем турнир на коме бележи најбоље резултате.

Она је на Отвореном првенству Француске тријумфовала 2012, а ове године се трећи пут заредом пласирала у финале.

Шарапова (седми носилац) је после жестоке борбе, која је трајала безмало два и по сата, победила Канађанку Ежени Бушар (18) - 2:1, по сетовима 4:6, 7:5, 6:2.

За пехар ће у суботу поподне играти против Румунке Симоне Халеп (4) или Немице српског порекла Андрее Петковић (28), којима ће то бити прво гренд слем финале у каријери.

Двадесетогодишња Канађанка у првом сету је рано стекла брејк предности, Шарапова изједначила на 4:4 и одмах после тога поново изгубила гем на свој сервис, ускоро и сет.

У другом делу меча је виђен сличан развој ситуације, само су се улоге промениле.

Шарапова након вођства од 5:2 није успела да заврши сет својим сервисом, Бушар је изједначила на 5:5, а онда сав труд просула у воду - 7:5.

Већ тада се могло наслутити да ће победа припасти искуснијој тенисерки, чији живци су одавно навикнути на мечеве оваквог значаја и интензитета.

И заиста, Шарапова је морала добро да се презноји, али је велики број поена освојила грешкама нестрпљиве и недовољно сигурне Канађанке (8:15 однос неизнуђених грешака у сету одлуке).

Направила је два брејка, за 3:1 и 6:2, док сама није била суочена ни са једном брејк лоптом, иако је Бушар генерално играла добро, агресивно и представљала претњу до самог краја.

Коментари / 0

Оставите коментар