RG: Šarapova "lepša" i bolja za finale

Ruska teniserka i treći uzastopni meč na Rolan Garosu dobila posle 0:1 u setovima.

Tenis 05.06.2014 | 18:00
RG: Šarapova "lepša" i bolja za finale

Marija Šarapova najduže je čekala na osvajanje Rolan Garosa, ali je u poslednje tri godine upravo to grend slem turnir na kome beleži najbolje rezultate.

Ona je na Otvorenom prvenstvu Francuske trijumfovala 2012, a ove godine se treći put zaredom plasirala u finale.

Šarapova (sedmi nosilac) je posle žestoke borbe, koja je trajala bezmalo dva i po sata, pobedila Kanađanku Eženi Bušar (18) - 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2.

Za pehar će u subotu popodne igrati protiv Rumunke Simone Halep (4) ili Nemice srpskog porekla Andree Petković (28), kojima će to biti prvo grend slem finale u karijeri.

Dvadesetogodišnja Kanađanka u prvom setu je rano stekla brejk prednosti, Šarapova izjednačila na 4:4 i odmah posle toga ponovo izgubila gem na svoj servis, uskoro i set.

U drugom delu meča je viđen sličan razvoj situacije, samo su se uloge promenile.

Šarapova nakon vođstva od 5:2 nije uspela da završi set svojim servisom, Bušar je izjednačila na 5:5, a onda sav trud prosula u vodu - 7:5.

Već tada se moglo naslutiti da će pobeda pripasti iskusnijoj teniserki, čiji živci su odavno naviknuti na mečeve ovakvog značaja i intenziteta.

I zaista, Šarapova je morala dobro da se preznoji, ali je veliki broj poena osvojila greškama nestrpljive i nedovoljno sigurne Kanađanke (8:15 odnos neiznuđenih grešaka u setu odluke).

Napravila je dva brejka, za 3:1 i 6:2, dok sama nije bila suočena ni sa jednom brejk loptom, iako je Bušar generalno igrala dobro, agresivno i predstavljala pretnju do samog kraja.

Komentari / 0

Ostavite komentar