РГ: Андреа заслужила полуфинале

Немачка тенисерка Андреа Петковић сматра да је заслужено стигла до полуфинала Ролан Гароса, упркос томе што многи мисле да је имала лак жреб.

Тенис 05.06.2014 | 13:26
РГ: Андреа заслужила полуфинале

Петковићева је са 6:2, 6.2 победила Сару Ерани.

О чему сте мислили када сте губили са 2:0 на почетку?

"Имала сам добар план меча, који сам осмислила са тренером. Није функционисало на почетку. Нисам много паничила, али знате кад имате план игре и изгубите прва два гема, морате мало да се забринете".

Њен сервис вам је помагао доста, био је слабији него иначе. Да ли сте сагласни?

"Да, играла сам против ње у Мадриду пре неколико недеља. Нападала сам њен сервис, али не агресивно колико могу. Дефинитивно један од кључева победе било је то што сам била агресивна на њен сервис, што је и био део мог плана који је успео".

Пред крај меча, када сте видели да сте близу, шта вам је пролазило кроз главу? Да ли сте били нервозни?

"Била сам у реду. Била сам фокусирана на оно што треба да урадим и шта следи. Када је било 6:2, 5:2 села сам и рекла себи: 'Добро Андреа да ли ћеш сада да се уплашиш. Застала сам и рекла, не сада".

Како је био осећај после меч лопте, кад је њена лоптица изашла напоље?

"Видела сам лоптицу која је ишла високо. Ветар је дувао у супротну страну, па је изгледало да ће бити у терену. Била је спора лоптица и само сам молила Бога да изађе ван терена јер нисам желела да ударим ту лоптицу. Кад је узвикнут аут, била сам веома срећна, пуна емоција".

Причали сте о вашем тренеру Ерику ван Харпену. Можете ли нам рећи на чему сте радил у протеклих неколико месеци?

"Још нисам на крају. Има још доста ствари које морам да научим од њега. Радили смо три месеца, али било је ствари које још нисам могла да уврстим у своју игру. Једна од ствари на којима смо радили јесу моји ударци, како би их учинили сигурнијим. Док играм све је добро, али понекад се не крећем најбоље, рад ногу није добар. Промашујем ударце и правим врло лаке грешке. Радилио смо и на мом сервису, али ту је напредак још у току".

Да ли мислите да сте коначно тамо где заслужујете?

"Да. Знате, неки људи ће рећи да сам имала добар жреб. И имала сам. А опет, победила сам девојку која је савладала другу тенисерку на свету. Имала сам тешких мечева и не долазим ниоткуд у полуфинале. Била сам у три четвртфинала пре него што сам освојила Чарлстон, а освојила сам још два турнира. Играла сам доста великих финала, полуфинала на другим турнирима. Није нека сензација, али ипак је посебан тренутак за мене".

Коментари / 0

Оставите коментар