RG: Andrea zaslužila polufinale

Nemačka teniserka Andrea Petković smatra da je zasluženo stigla do polufinala Rolan Garosa, uprkos tome što mnogi misle da je imala lak žreb.

Tenis 05.06.2014 | 13:26
RG: Andrea zaslužila polufinale

Petkovićeva je sa 6:2, 6.2 pobedila Saru Erani.

O čemu ste mislili kada ste gubili sa 2:0 na početku?

"Imala sam dobar plan meča, koji sam osmislila sa trenerom. Nije funkcionisalo na početku. Nisam mnogo paničila, ali znate kad imate plan igre i izgubite prva dva gema, morate malo da se zabrinete".

Njen servis vam je pomagao dosta, bio je slabiji nego inače. Da li ste saglasni?

"Da, igrala sam protiv nje u Madridu pre nekoliko nedelja. Napadala sam njen servis, ali ne agresivno koliko mogu. Definitivno jedan od ključeva pobede bilo je to što sam bila agresivna na njen servis, što je i bio deo mog plana koji je uspeo".

Pred kraj meča, kada ste videli da ste blizu, šta vam je prolazilo kroz glavu? Da li ste bili nervozni?

"Bila sam u redu. Bila sam fokusirana na ono što treba da uradim i šta sledi. Kada je bilo 6:2, 5:2 sela sam i rekla sebi: 'Dobro Andrea da li ćeš sada da se uplašiš. Zastala sam i rekla, ne sada".

Kako je bio osećaj posle meč lopte, kad je njena loptica izašla napolje?

"Videla sam lopticu koja je išla visoko. Vetar je duvao u suprotnu stranu, pa je izgledalo da će biti u terenu. Bila je spora loptica i samo sam molila Boga da izađe van terena jer nisam želela da udarim tu lopticu. Kad je uzviknut aut, bila sam veoma srećna, puna emocija".

Pričali ste o vašem treneru Eriku van Harpenu. Možete li nam reći na čemu ste radil u proteklih nekoliko meseci?

"Još nisam na kraju. Ima još dosta stvari koje moram da naučim od njega. Radili smo tri meseca, ali bilo je stvari koje još nisam mogla da uvrstim u svoju igru. Jedna od stvari na kojima smo radili jesu moji udarci, kako bi ih učinili sigurnijim. Dok igram sve je dobro, ali ponekad se ne krećem najbolje, rad nogu nije dobar. Promašujem udarce i pravim vrlo lake greške. Radilio smo i na mom servisu, ali tu je napredak još u toku".

Da li mislite da ste konačno tamo gde zaslužujete?

"Da. Znate, neki ljudi će reći da sam imala dobar žreb. I imala sam. A opet, pobedila sam devojku koja je savladala drugu teniserku na svetu. Imala sam teških mečeva i ne dolazim niotkud u polufinale. Bila sam u tri četvrtfinala pre nego što sam osvojila Čarlston, a osvojila sam još dva turnira. Igrala sam dosta velikih finala, polufinala na drugim turnirima. Nije neka senzacija, ali ipak je poseban trenutak za mene".

Komentari / 0

Ostavite komentar