У току претреси на подручју Бањалуке, Српца и Лакташа

Полиција и даље врши претресе на више локација на подручју града Бањалука, те на ширем подручју Српца и Лакташа, како би дошла до више сазнања о крадљивцима који су побјегли, рекао је начелник Одјељења за сузбијање општег криминалитета у Центру јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука Дарко Новковић.

Република Српска 04.06.2014 | 17:15
У току претреси на подручју Бањалуке, Српца и Лакташа

Новковић је изјавио новинарима да су у потрагу за два лица, која су заједно са ухапшеним Невеном Нешковићем /32/ са Сокоца извршили провалне крађе на подручју Градишке, укључене јединице Специјалне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, јединице за подршку, као и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Владе Републике Српске.

Полиција ће против Нешковића надлежном тужилаштву поднијети извјештај за четри кривична дјела - два за тешку крађу, један за тешку крађу у покушају и један за недозвољену производњу и промет оружја и експлозивних материја.

Аутомобил "Пасат", који су крадљивци користили при извршењу у провалне крађе и покушали побјећи, је аустриских регистарских ознака, рекао је Новковић.

Он је истакао да је Нешковић вишеструки повратник у извршењу кривичних дјела, а начин на који су извршили ова кривична дјела код Градишке могу га довести у везу са још неким кривичним дјелима из ранијег периода.

Нешковић је ухапшен ноћас око 2.20 часова у мјесту Кукуље код Српца, након што је са још два непозната лица извршио три провале у продавнице и киоске у мјесту Душаново код Градишке, рекао је раније
извор близак истрази.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

алеxрс

04.06.2014 15:27

Па кад су вец у Лактасима, могли би просирити истрагу и на друге познате лопове и криминалце.

ОДГОВОРИТЕ