U toku pretresi na području Banjaluke, Srpca i Laktaša

Policija i dalje vrši pretrese na više lokacija na području grada Banjaluka, te na širem području Srpca i Laktaša, kako bi došla do više saznanja o kradljivcima koji su pobjegli, rekao je načelnik Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Darko Novković.

Republika Srpska 04.06.2014 | 17:15
U toku pretresi na području Banjaluke, Srpca i Laktaša

Novković je izjavio novinarima da su u potragu za dva lica, koja su zajedno sa uhapšenim Nevenom Neškovićem /32/ sa Sokoca izvršili provalne krađe na području Gradiške, uključene jedinice Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jedinice za podršku, kao i helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske.

Policija će protiv Neškovića nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj za četri krivična djela - dva za tešku krađu, jedan za tešku krađu u pokušaju i jedan za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.

Automobil "Pasat", koji su kradljivci koristili pri izvršenju u provalne krađe i pokušali pobjeći, je austriskih registarskih oznaka, rekao je Novković.

On je istakao da je Nešković višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, a način na koji su izvršili ova krivična djela kod Gradiške mogu ga dovesti u vezu sa još nekim krivičnim djelima iz ranijeg perioda.

Nešković je uhapšen noćas oko 2.20 časova u mjestu Kukulje kod Srpca, nakon što je sa još dva nepoznata lica izvršio tri provale u prodavnice i kioske u mjestu Dušanovo kod Gradiške, rekao je ranije
izvor blizak istrazi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

alexrs

04.06.2014 15:27

Pa kad su vec u Laktasima, mogli bi prosiriti istragu i na druge poznate lopove i kriminalce.

ODGOVORITE