Партизан се спрема за ЛЕ, а можда и ЛШ?

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић био само четири дана на одмору и већ се вратио на посао. "Спремамо се искључиво за Лигу Европе, не радујемо се руђој несрећи". Ђурић: "Пантић и Јувентус? Ма, то су празне приче!".

Фудбал 04.06.2014 | 13:46
Партизан се спрема за ЛЕ, а можда и ЛШ?

Партизан није успео да одбрани титулу првака државе, иако је имао јак и квалитетан тим. После шест узастопних година играња у квалификацијама за Лигу шампиона, црно-бели ће овог лета морати да се задовоље играњем у квалификацијама за Лигу Европе.

Осим ако...

Тренер Марко Николић провео је само четири дана на одмору и вратио се на посао. Већ за 45 дана Партизан ће кренути у квалификације за Лигу Европе, а Николић већ сада прави планове и за ту мисију и за наредну првествену сезону.

За те задатке имаће, каже, већ спреман тим и тврди да неће бити великих промена екипе у односу на пролећни део сезоне.

"Партизан има срећу да има јасно дефинисан костур тима, играче на које смо се ослањали до сада и на које ћемо се ослањати убудуће. Остало је само да квалитетно реализујемо додатну селекцију на неким позицијама како бисмо појачали квалитет и конкуренцију. Промене, дакле, неће бити велике и надам се да ће се одразити на најбитнији сегмент - терен", каже тренер црно-белих за "Спорт".

Председник Партизана Драган Ђурић рекао је у једном интервјуу да неће бити продаје Николе Нинковића и Андрије Живковића, а за "Спортски журнал" је демантовао да је Јувентус звао Данила Пантића, који је зимус потписао једноипогодишњи уговор са Партизаном после много наезања управе и његових родитеља.

"Све су то празне приче! Нико нас још није контактирао. У Хумску, за сада, није стигла ниједна понуда за било ког играча", у свом стилу каже Ђурић.

Дакле, тренер Партизана би и у предстојећој сезони требало да има, мање-више, исти састав. Могуће је да ће отићи Данко Лазовић, Владимир Волков, сасвим извесно је да клуб напушта штопер Војислав Станковић...

Николић истиче да Партизан мора да буде спреман до првог меча у квалификацијама.

"Европа је увек велики изазов за Партизан, нешто на шта и навијачи много полажу, очекујући нешто више. Потрудићемо се да прелазни рок и припремни период одрадимо на прави начин. То је један од предуслова да и у такмичењу будемо конкурентни, а искрено верујем да ћемо и те како бити", каже он.

Постоји могућност да Партизан, ипак, игра у квалификацијама за Лигу шампиона. У случају да Црвена звезда не добије лиценцу због дугова.

Али, Николић на то тренутно не помишља.

"Нити сам размишљао у том правцу, нити се радујем туђој несрећи. Партизан се припрема искључиво за Лигу Европе, а уколико се нешто непредвиђено догоди, прилагодићемо се и томе, а све остало је мање важно. Гледамо само себе и сопствено двориште и како да тим буде на нивоу када за то дође време", каже шеф стручног штаба Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар