Partizan se sprema za LE, a možda i LŠ?

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić bio samo četiri dana na odmoru i već se vratio na posao. "Spremamo se isključivo za Ligu Evrope, ne radujemo se ruđoj nesreći". Đurić: "Pantić i Juventus? Ma, to su prazne priče!".

Fudbal 04.06.2014 | 13:46
Partizan se sprema za LE, a možda i LŠ?

Partizan nije uspeo da odbrani titulu prvaka države, iako je imao jak i kvalitetan tim. Posle šest uzastopnih godina igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, crno-beli će ovog leta morati da se zadovolje igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Osim ako...

Trener Marko Nikolić proveo je samo četiri dana na odmoru i vratio se na posao. Već za 45 dana Partizan će krenuti u kvalifikacije za Ligu Evrope, a Nikolić već sada pravi planove i za tu misiju i za narednu prvestvenu sezonu.

Za te zadatke imaće, kaže, već spreman tim i tvrdi da neće biti velikih promena ekipe u odnosu na prolećni deo sezone.

"Partizan ima sreću da ima jasno definisan kostur tima, igrače na koje smo se oslanjali do sada i na koje ćemo se oslanjati ubuduće. Ostalo je samo da kvalitetno realizujemo dodatnu selekciju na nekim pozicijama kako bismo pojačali kvalitet i konkurenciju. Promene, dakle, neće biti velike i nadam se da će se odraziti na najbitniji segment - teren", kaže trener crno-belih za "Sport".

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je u jednom intervjuu da neće biti prodaje Nikole Ninkovića i Andrije Živkovića, a za "Sportski žurnal" je demantovao da je Juventus zvao Danila Pantića, koji je zimus potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Partizanom posle mnogo naezanja uprave i njegovih roditelja.

"Sve su to prazne priče! Niko nas još nije kontaktirao. U Humsku, za sada, nije stigla nijedna ponuda za bilo kog igrača", u svom stilu kaže Đurić.

Dakle, trener Partizana bi i u predstojećoj sezoni trebalo da ima, manje-više, isti sastav. Moguće je da će otići Danko Lazović, Vladimir Volkov, sasvim izvesno je da klub napušta štoper Vojislav Stanković...

Nikolić ističe da Partizan mora da bude spreman do prvog meča u kvalifikacijama.

"Evropa je uvek veliki izazov za Partizan, nešto na šta i navijači mnogo polažu, očekujući nešto više. Potrudićemo se da prelazni rok i pripremni period odradimo na pravi način. To je jedan od preduslova da i u takmičenju budemo konkurentni, a iskreno verujem da ćemo i te kako biti", kaže on.

Postoji mogućnost da Partizan, ipak, igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U slučaju da Crvena zvezda ne dobije licencu zbog dugova.

Ali, Nikolić na to trenutno ne pomišlja.

"Niti sam razmišljao u tom pravcu, niti se radujem tuđoj nesreći. Partizan se priprema isključivo za Ligu Evrope, a ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi, prilagodićemo se i tome, a sve ostalo je manje važno. Gledamo samo sebe i sopstveno dvorište i kako da tim bude na nivou kada za to dođe vreme", kaže šef stručnog štaba Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar