РГ: Ђоковић на Гулбиса у 1/2

Новак Ђоковић пласирао се у четврто узастопно полуфинале Ролан Гароса победивши Милоша Раонића са 7:5, 7:6(5), 6:4.

Тенис 04.06.2014 | 13:24
РГ: Ђоковић на Гулбиса у 1/2

Српски тенисер одиграо је скоро савршен меч против високог Канађанина пореклом из Црне Горе и прошао је у укупно шесто полуфинале у Паризу.

Ђоковић је био стрпљив у дуелу са једним од најбољих сервера света, сачекао је и искористио своје прилике у прва два сета, а онда је у трећем завршио посао.

Српски тенисер је тако обезбедио 22. полуфинале на Грен слем турнирима, а у борби за финале очекује га још један одличан сервер – Ернестс Гулбис. Летонац је у другом четвртфиналу изненадио Томаша Бердиха са 6:3, 6:2, 6:4.

Да је ово био меч високог квалитета показује и статистика на крају. Ђоковић је уз 37 винера имао И 19 неизнуђених грешака, док је Раонић уз 49 винера (21 ас) имао 39 грешака.

Летонац Ернест Гулбис наставио је са одличним резултатима на Ролан Гаросу, пошто је у борби за полуфинале био бољи од Чеха Томаша Бердиха без изгубљеног сета.

Гулбису, који је у претходном колу савладао Роџера Федерера у пет сетова, било је потребно нешто мање од два сата за тријумф – 6:3, 6:2, 6:4.

Осамнаести носилац био је бољи у сваком сегмент игре од чешког тенисера, остваривши готово дупло висе винера, и потпуно заслужено стигао до пласмана у полуфинале – где га чека наш Новак Ђоковић.

Гулбис је контролисао темпо меча од почетка до краја, реализовао је пет од осам брејк прилика, недозволивши Бердиху ни у једном тренутку могућност да се евентуално врати у меч.

Летонац се први пут у каријери пласирао у полуфинале неког Грен слема, а од понедељка ће се, такође, премијерно наћи у Топ 10 играча на свету.

Српски тенисер је славио четири пута, док је Гулбис једини тријумф уписао 2009. у Бризбејну. Последњи пут су се састали пре три сезоне, када је Ђоковић славио на Мастерсу у Синсинатију (6:1, 6:0).

Коментари / 0

Оставите коментар