RG: Đoković na Gulbisa u 1/2

Novak Đoković plasirao se u četvrto uzastopno polufinale Rolan Garosa pobedivši Miloša Raonića sa 7:5, 7:6(5), 6:4.

Tenis 04.06.2014 | 13:24
RG: Đoković na Gulbisa u 1/2

Srpski teniser odigrao je skoro savršen meč protiv visokog Kanađanina poreklom iz Crne Gore i prošao je u ukupno šesto polufinale u Parizu.

Đoković je bio strpljiv u duelu sa jednim od najboljih servera sveta, sačekao je i iskoristio svoje prilike u prva dva seta, a onda je u trećem završio posao.

Srpski teniser je tako obezbedio 22. polufinale na Gren slem turnirima, a u borbi za finale očekuje ga još jedan odličan server – Ernests Gulbis. Letonac je u drugom četvrtfinalu iznenadio Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:2, 6:4.

Da je ovo bio meč visokog kvaliteta pokazuje i statistika na kraju. Đoković je uz 37 vinera imao I 19 neiznuđenih grešaka, dok je Raonić uz 49 vinera (21 as) imao 39 grešaka.

Letonac Ernest Gulbis nastavio je sa odličnim rezultatima na Rolan Garosu, pošto je u borbi za polufinale bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha bez izgubljenog seta.

Gulbisu, koji je u prethodnom kolu savladao Rodžera Federera u pet setova, bilo je potrebno nešto manje od dva sata za trijumf – 6:3, 6:2, 6:4.

Osamnaesti nosilac bio je bolji u svakom segment igre od češkog tenisera, ostvarivši gotovo duplo vise vinera, i potpuno zasluženo stigao do plasmana u polufinale – gde ga čeka naš Novak Đoković.

Gulbis je kontrolisao tempo meča od početka do kraja, realizovao je pet od osam brejk prilika, nedozvolivši Berdihu ni u jednom trenutku mogućnost da se eventualno vrati u meč.

Letonac se prvi put u karijeri plasirao u polufinale nekog Gren slema, a od ponedeljka će se, takođe, premijerno naći u Top 10 igrača na svetu.

Srpski teniser je slavio četiri puta, dok je Gulbis jedini trijumf upisao 2009. u Brizbejnu. Poslednji put su se sastali pre tri sezone, kada je Đoković slavio na Mastersu u Sinsinatiju (6:1, 6:0).

Komentari / 0

Ostavite komentar