Кристали-модерни и здрави

У чудотворну, исцелитељску моћ драгог камења веровало се од давнина, а кристалотерапија једна је од најстаријих природних метода за исцељивање човека и простора. Накит са драгим камењем најчешће су носили владари да би се заштитили од лоших утицаја, ојачали организам и одржали равнотежу духа и тела.

Мода и љепота 03.06.2014 | 06:28
Кристали-модерни и здрави

Тиркиз - Добар је против депресије и раздражљивости, јача самопоуздање и снагу да се преброде животне недаће. Онима који га носе тиркиз увек изнова обнавља енергију, а невољним и равнодушним дарује способност да брзо реагују када је то потребно.

Розенкварц - Сирови, необрађени розенкварц величине шаке је најзначајнији кристал за отклањање и ублажавање штетних зрачења. Умањује негативна земна и водена зрачења и побољшава сан, подстиче либидо. Розенкварц развија хуманост и јача пријатељство и сензибилност, помаже у случају љубавних патњи, а људе чини отвореним за све што је лепо. Развија и способност прилагођавања новонасталим ситуацијама.

Малахит - Подстиче раст и развој, па га често називају и "кристал трудноће". Ублажава љубавне проблеме и подстиче способност разумевања ближњих, продубљује концентрацију и духовност.

Аметист - Камен духа, зрелости и мудрости, препознатљив по љубичастој боји, аметист делује смирујуће, буди интуицију и бистри мисли.Аметист стимулише памћење, смањује тугу и бол, ублажава негативне емоције (мржњу и бес), преображавајући лоше мисли у оптимистичне.Ноћу поспешује сан, а дању бистар ум. Аметист истовремено потпомаже духовност и осећај за реалност, помаже да се преброди губитак вољених и савлада туга.

Цитрин - Лечи депресију, побољшава концентрацију код ученика и студената, ублажава стрес. У стањима безнађа, туге и очаја цитрин се показао као најбољи савезник. Отклања црне мисли и онима који га носе помаже да пронађу нови животни смисао. Ако је неком каријера најважнији животни циљ, цитрин ће му помоћи да оствари зацртане циљеве.

Родонит - Родонит је камен грациозности и елеганције. Смањује осећај тескобе и повећава пажњу за детаље. Појачава животну енергију и пожељно је да се носи пред важне састанке. Често га називају умирујући камен или "небески дар". Подстиче безусловну, ватрену љубав.

Горски кристал - Познат као дијамант сиромашних, горски кристал је најмоћнији исцељујући камен јер деблокира енергију тела, подстиче виталност, штити од околне негативне енергије и делује смирујуће.На психичком нивоу помаже у превазилажењу емотивних блокада, појачава осетљивост и саосећајност, подстиче јасноћу мисли, а у тренуцима неодлучности, помаже у доношењу правих одлука.На духовном нивоу, горски кристал стимулише искрено, аутентично изражавање и истовремено помаже да боље разумемо друге и свет који нас окружује.

Аквамарин - Камен храбрости и мира, аквамарин појачава интелектуалне способности, чисти ауру и продубљује љубав и партнерске односе. Ако се редовно носи, јача нервни систем, ублажава депресију и повећава самосвест.

Коментари / 0

Оставите коментар