Kristali-moderni i zdravi

U čudotvornu, isceliteljsku moć dragog kamenja verovalo se od davnina, a kristaloterapija jedna je od najstarijih prirodnih metoda za isceljivanje čoveka i prostora. Nakit sa dragim kamenjem najčešće su nosili vladari da bi se zaštitili od loših uticaja, ojačali organizam i održali ravnotežu duha i tela.

Moda i ljepota 03.06.2014 | 06:28
Kristali-moderni i zdravi

Tirkiz - Dobar je protiv depresije i razdražljivosti, jača samopouzdanje i snagu da se prebrode životne nedaće. Onima koji ga nose tirkiz uvek iznova obnavlja energiju, a nevoljnim i ravnodušnim daruje sposobnost da brzo reaguju kada je to potrebno.

Rozenkvarc - Sirovi, neobrađeni rozenkvarc veličine šake je najznačajniji kristal za otklanjanje i ublažavanje štetnih zračenja. Umanjuje negativna zemna i vodena zračenja i poboljšava san, podstiče libido. Rozenkvarc razvija humanost i jača prijateljstvo i senzibilnost, pomaže u slučaju ljubavnih patnji, a ljude čini otvorenim za sve što je lepo. Razvija i sposobnost prilagođavanja novonastalim situacijama.

Malahit - Podstiče rast i razvoj, pa ga često nazivaju i "kristal trudnoće". Ublažava ljubavne probleme i podstiče sposobnost razumevanja bližnjih, produbljuje koncentraciju i duhovnost.

Ametist - Kamen duha, zrelosti i mudrosti, prepoznatljiv po ljubičastoj boji, ametist deluje smirujuće, budi intuiciju i bistri misli.Ametist stimuliše pamćenje, smanjuje tugu i bol, ublažava negativne emocije (mržnju i bes), preobražavajući loše misli u optimistične.Noću pospešuje san, a danju bistar um. Ametist istovremeno potpomaže duhovnost i osećaj za realnost, pomaže da se prebrodi gubitak voljenih i savlada tuga.

Citrin - Leči depresiju, poboljšava koncentraciju kod učenika i studenata, ublažava stres. U stanjima beznađa, tuge i očaja citrin se pokazao kao najbolji saveznik. Otklanja crne misli i onima koji ga nose pomaže da pronađu novi životni smisao. Ako je nekom karijera najvažniji životni cilj, citrin će mu pomoći da ostvari zacrtane ciljeve.

Rodonit - Rodonit je kamen gracioznosti i elegancije. Smanjuje osećaj teskobe i povećava pažnju za detalje. Pojačava životnu energiju i poželjno je da se nosi pred važne sastanke. Često ga nazivaju umirujući kamen ili "nebeski dar". Podstiče bezuslovnu, vatrenu ljubav.

Gorski kristal - Poznat kao dijamant siromašnih, gorski kristal je najmoćniji isceljujući kamen jer deblokira energiju tela, podstiče vitalnost, štiti od okolne negativne energije i deluje smirujuće.Na psihičkom nivou pomaže u prevazilaženju emotivnih blokada, pojačava osetljivost i saosećajnost, podstiče jasnoću misli, a u trenucima neodlučnosti, pomaže u donošenju pravih odluka.Na duhovnom nivou, gorski kristal stimuliše iskreno, autentično izražavanje i istovremeno pomaže da bolje razumemo druge i svet koji nas okružuje.

Akvamarin - Kamen hrabrosti i mira, akvamarin pojačava intelektualne sposobnosti, čisti auru i produbljuje ljubav i partnerske odnose. Ako se redovno nosi, jača nervni sistem, ublažava depresiju i povećava samosvest.

Komentari / 0

Ostavite komentar