Његујте тијело медом од главе до пете

Захваљујући својим антибактеријским и антиоксидантним својствима, мед је одличан за негу коже. Сазнајте како да га искористите за негу целог тела.

Здравље 02.06.2014 | 19:04
Његујте тијело медом од главе до пете

Мед је одличан за негу коже захваљујући својим антибактеријским и антиоксидантним својствима. Откривамо вам пет начина на које можете да искористите ову невероватну намирницу.Маска
Најједноставнији начин да искористите мед је да га нанесете на лице попут маске. Ублажиће упале, очистиће зачепљене поре и хидрираће кожу. Оставите да делује 30 минута, па исперите млаком водом.Борба против акни

Ако имате проблема са акнама и бубуљицама, мало меда нанесите на проблематична подручја. Ефекат меда можете да побољшате ако му додате неколико капи уља чајевца, лаванде или га помешате са мало цимета.

Скидање шминке - Ако сте у потрази за природним средством које ће нежно да уклони све трагове шминке, мало меда помешајте са маслиновим или кокосовим уљем. Ова мешавина ће да уклони и најупорнију шминку, а уједно ће и да негује кожу.

Пилинг - Мед помешајте са содом бикарбоном или смеђим шећером да бисте добили пилинг. Овај пилинг можете да користите за кожу целог тела.

Купка - Додајте 1-2 кашике меда у купку да би ваша кожа била хидрирана, свиленкасто мека и нежна.

Коментари / 0

Оставите коментар