Njegujte tijelo medom od glave do pete

Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antioksidantnim svojstvima, med je odličan za negu kože. Saznajte kako da ga iskoristite za negu celog tela.

Zdravlje 02.06.2014 | 19:04
Njegujte tijelo medom od glave do pete

Med je odličan za negu kože zahvaljujući svojim antibakterijskim i antioksidantnim svojstvima. Otkrivamo vam pet načina na koje možete da iskoristite ovu neverovatnu namirnicu.Maska
Najjednostavniji način da iskoristite med je da ga nanesete na lice poput maske. Ublažiće upale, očistiće začepljene pore i hidriraće kožu. Ostavite da deluje 30 minuta, pa isperite mlakom vodom.Borba protiv akni

Ako imate problema sa aknama i bubuljicama, malo meda nanesite na problematična područja. Efekat meda možete da poboljšate ako mu dodate nekoliko kapi ulja čajevca, lavande ili ga pomešate sa malo cimeta.

Skidanje šminke - Ako ste u potrazi za prirodnim sredstvom koje će nežno da ukloni sve tragove šminke, malo meda pomešajte sa maslinovim ili kokosovim uljem. Ova mešavina će da ukloni i najuporniju šminku, a ujedno će i da neguje kožu.

Piling - Med pomešajte sa sodom bikarbonom ili smeđim šećerom da biste dobili piling. Ovaj piling možete da koristite za kožu celog tela.

Kupka - Dodajte 1-2 kašike meda u kupku da bi vaša koža bila hidrirana, svilenkasto meka i nežna.

Komentari / 0

Ostavite komentar