Градоначелница Смедерева осуђена на 15 мјесеци затвора

Виши суд у Смедереву осудио је данас на 15 месеци затвора градонацелницу тог града Јасну Аврамовић због оптужби да је као лекар у више наврата примила мито од пацијената.

Србија 02.06.2014 | 14:01
Градоначелница Смедерева осуђена на 15 мјесеци затвора


Судско веће судије Драгослава Милановића је утврдило да је Аврамовићева омогућила појединим пацијентима стицање нелегалних пензија, а за узврат примила новац и починила кривично дело примање мита у продуженом трајању.

Истом пресудом предвиђено је и да јој се одузме противправно стечена корист од 144.000 динара, уколико ова пресуда постане правоснажна.


Обрана Аврамовићеве је најавила да ће уложити жалбу Апелационом суду у Београду. Њен бранилац Радослав Баћевић рекао је Тањугу да ће се жалити на пресуду јер она није заснована на доказима."Очекујем да ће Апелациони суд сигурно преиначини или укинути ову пресуду на основу чиненица и доказа које има у списима предмета", додао је адвокат.

Према ставу суда, тужилаштво је доказало кривично дело у односу са четворо пацијената, док код троје није. Докторки Аврамовић ће сходно закону у казну бити урачунато време које је провела у притвору 2005. године, уколико ову пресуду потврди Апелациони суд у Београду. Такође је изреченом првостепеном пресудом обавезана да плати трошкове поступка од 30.000 динара и паушал од 10.000 динара.

 

Коментари / 0

Оставите коментар