Gradonačelnica Smedereva osuđena na 15 mjeseci zatvora

Viši sud u Smederevu osudio je danas na 15 meseci zatvora gradonacelnicu tog grada Jasnu Avramović zbog optužbi da je kao lekar u više navrata primila mito od pacijenata.

Srbija 02.06.2014 | 14:01
Gradonačelnica Smedereva osuđena na 15 mjeseci zatvora


Sudsko veće sudije Dragoslava Milanovića je utvrdilo da je Avramovićeva omogućila pojedinim pacijentima sticanje nelegalnih penzija, a za uzvrat primila novac i počinila krivično delo primanje mita u produženom trajanju.

Istom presudom predviđeno je i da joj se oduzme protivpravno stečena korist od 144.000 dinara, ukoliko ova presuda postane pravosnažna.


Obrana Avramovićeve je najavila da će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Njen branilac Radoslav Baćević rekao je Tanjugu da će se žaliti na presudu jer ona nije zasnovana na dokazima."Očekujem da će Apelacioni sud sigurno preinačini ili ukinuti ovu presudu na osnovu činenica i dokaza koje ima u spisima predmeta", dodao je advokat.

Prema stavu suda, tužilaštvo je dokazalo krivično delo u odnosu sa četvoro pacijenata, dok kod troje nije. Doktorki Avramović će shodno zakonu u kaznu biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru 2005. godine, ukoliko ovu presudu potvrdi Apelacioni sud u Beogradu. Takođe je izrečenom prvostepenom presudom obavezana da plati troškove postupka od 30.000 dinara i paušal od 10.000 dinara.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar