Блокирали законе, а сада перу руке оптужбама

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић каже да они који су блокирали процесе у вези са усвајањем закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности, као и допуне Кривичног закона БиХ, сада перу руке, оптужујући га да није желио да сазове сједницу Дома.

Босна и Херцеговина 02.06.2014 | 09:57
Блокирали законе, а сада перу руке оптужбама

"Гдје су били посљедњих пет-шест мјесеци када је ријеч о усвајању закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности, као и допуне Кривичног закона БиХ. Ти закони су већ мјесецима у процедурама. Како нам се увијек догоди да се баш задњег дана сјетимо рокова?", упитао је Човић.

Човић је за "Вечерњи лист" издање за БиХ изјавио да је већ мјесецима проблем постићи кворум за сједницу Дома народа, али да ће такво понашање спријечити, те додао да је сједница заказана за 6. јун, када је једино било могуће.

Говорећи о предстојећим изборима, Човић, који је и предсједник ХДЗ БиХ, поручио је да се 12. октобра неће моћи бирати у име хрватског народа, без обзира ко то покушавао.

"Легитимни хрватски представници мораће бити дио власти на савим нивоима", рекао је Човић и додао да ће ХДЗ БиХ имати кандидата за члана Предсједништва БиХ заједно са другим странкама Хрватског народног сабора, листу за парламент БиХ, ентитетски ниво и све кантоналне парламенте.

Човић је нагласио да би био срећан да данас не постоји ниједан разлог да се кандидује за Предсједништво БиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Оргинал76

02.06.2014 08:42

Веци дволицњак није јос наступио у овом политицком циркусу!Само таквима пасе оваква ситуација,лоповима и криминалцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

02.06.2014 14:10

Које паре је овај диверзант покрао са најбољим својим пријатељем Додиком у име Српског и Хрватског народа, који су све ту талови били... Највећи Хрват и Србин на овим просторима...

ОДГОВОРИТЕ