Blokirali zakone, a sada peru ruke optužbama

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović kaže da oni koji su blokirali procese u vezi sa usvajanjem zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, kao i dopune Krivičnog zakona BiH, sada peru ruke, optužujući ga da nije želio da sazove sjednicu Doma.

Bosna i Hercegovina 02.06.2014 | 09:57
Blokirali zakone, a sada peru ruke optužbama

"Gdje su bili posljednjih pet-šest mjeseci kada je riječ o usvajanju zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, kao i dopune Krivičnog zakona BiH. Ti zakoni su već mjesecima u procedurama. Kako nam se uvijek dogodi da se baš zadnjeg dana sjetimo rokova?", upitao je Čović.

Čović je za "Večernji list" izdanje za BiH izjavio da je već mjesecima problem postići kvorum za sjednicu Doma naroda, ali da će takvo ponašanje spriječiti, te dodao da je sjednica zakazana za 6. jun, kada je jedino bilo moguće.

Govoreći o predstojećim izborima, Čović, koji je i predsjednik HDZ BiH, poručio je da se 12. oktobra neće moći birati u ime hrvatskog naroda, bez obzira ko to pokušavao.

"Legitimni hrvatski predstavnici moraće biti dio vlasti na savim nivoima", rekao je Čović i dodao da će HDZ BiH imati kandidata za člana Predsjedništva BiH zajedno sa drugim strankama Hrvatskog narodnog sabora, listu za parlament BiH, entitetski nivo i sve kantonalne parlamente.

Čović je naglasio da bi bio srećan da danas ne postoji nijedan razlog da se kandiduje za Predsjedništvo BiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Orginal76

02.06.2014 08:42

Veci dvolicnjak nije jos nastupio u ovom politickom cirkusu!Samo takvima pase ovakva situacija,lopovima i kriminalcima.

ODGOVORITE
Name

REALAN

02.06.2014 14:10

Koje pare je ovaj diverzant pokrao sa najboljim svojim prijateljem Dodikom u ime Srpskog i Hrvatskog naroda, koji su sve tu talovi bili... Najveći Hrvat i Srbin na ovim prostorima...

ODGOVORITE