Побиједите ПМС

Ако вас ПМС и све око вас доводи до лудила, осмех на лице, јер ћете уз помоћ неколико савета стати на пут нервози која вас обузима током тих дана…

Здравље 02.06.2014 | 07:28
Побиједите ПМС

Према резулатима студије једне болнице из Њујорка дневни унос 1.200 милиграма калцијума може смањити ове непријатне симптоме и до 54 одсто. Та је количина садржана у три велике чаше млека, а може се узимати и као додатак исхрани који ће санирати недостатак у исхрани, посебно ако не уносите млеко и млечне производе.

Истраживање је спроведено на узорку од 497 жена и ставља потпуно другачије светло на омражени ПМС.

Дакле, ако пре менструације осећате надутост, бол, раздражљивост, израженију жељу за храном, имате мигрене и патите од честих промена расположење, почните да једете храну која обилује калцијумом.

Вегани, који не уносе млеко и млечне производе могу да се опскрбе калцијумом путем зеленог лиснатог поврћа попут броколија, спанаћа, блитве и сушеног воћа. Будући да зелено лиснато поврће садржи и неке материје који ометају апсорпцију калцијума, можда је боље да се осигурате и другим намирницама попут обогаћеног сојиног млека и тофуа, али и адекватним додатком исхрани.

Коментари / 0

Оставите коментар