Pobijedite PMS

Ako vas PMS i sve oko vas dovodi do ludila, osmeh na lice, jer ćete uz pomoć nekoliko saveta stati na put nervozi koja vas obuzima tokom tih dana…

Zdravlje 02.06.2014 | 07:28
Pobijedite PMS

Prema rezulatima studije jedne bolnice iz Njujorka dnevni unos 1.200 miligrama kalcijuma može smanjiti ove neprijatne simptome i do 54 odsto. Ta je količina sadržana u tri velike čaše mleka, a može se uzimati i kao dodatak ishrani koji će sanirati nedostatak u ishrani, posebno ako ne unosite mleko i mlečne proizvode.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 497 žena i stavlja potpuno drugačije svetlo na omraženi PMS.

Dakle, ako pre menstruacije osećate nadutost, bol, razdražljivost, izraženiju želju za hranom, imate migrene i patite od čestih promena raspoloženje, počnite da jedete hranu koja obiluje kalcijumom.

Vegani, koji ne unose mleko i mlečne proizvode mogu da se opskrbe kalcijumom putem zelenog lisnatog povrća poput brokolija, spanaća, blitve i sušenog voća. Budući da zeleno lisnato povrće sadrži i neke materije koji ometaju apsorpciju kalcijuma, možda je bolje da se osigurate i drugim namirnicama poput obogaćenog sojinog mleka i tofua, ali i adekvatnim dodatkom ishrani.

Komentari / 0

Ostavite komentar